ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Αναμένεται απόφαση Δικαστηρίου στην προσφυγή για απόρριψη αίτησης ασύλου οικογένειας από το Κονγκό

ΥΠΕΣ: Αναμένεται απόφαση Δικαστηρίου στην προσφυγή για απόρριψη αίτησης ασύλου οικογένειας από το Κονγκό

Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για την προσφυγή για απόρριψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της αίτησης ασύλου της οικογένειας της κοπέλας από το Κογκό, η οποία ήταν ανάμεσα στους νεαρούς μετανάστες που έλαβαν μέρος σε εκδήλωση στην παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, που ενημέρωσε την Πέμπτη την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ερωτηθείς από Βουλευτές σχετικά με την υπόθεση της οικογένειας αυτής είπε ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει θέμα αναχώρησης από τη Δημοκρατία γιατί εκκρεμεί ενώπιον Δικαστηρίου η απόφαση στην προσφυγή τους.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνεδρίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η οικογένεια αφίχθηκε παράνομα το 2018 από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, και υπέβαλε αίτηση ασύλου η οποία εξετάστηκε.

Επειδή προέρχονται από μια χώρα που δεν ανήκει στη λίστα των ασφαλών χωρών, πρόσθεσε, έγιναν επτά συγκεκριμένες συνεντεύξεις από εξεταστές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, «που θα μπορούσε να ήταν μικρότερο, για να βεβαιωθούν οι εξεταστές εάν και κατά πόσον στο ενδεχόμενο απόρριψης της συγκεκριμένης αίτησης, η επιστροφή τους στο Κονγκό θα εγκυμονούσε οποιονδήποτε κίνδυνο για την οικογένεια».

Μετά από τις επτά συγκεκριμένες συνεντεύξεις, είπε, αποφάνθηκαν οι εξεταστές ότι δεν υπήρχε πρόβλημα για την επιστροφή τους στο Κονγκό, κρίθηκε η αίτηση τους απορριπτέα και τους επιδόθηκε η απόρριψη τον Δεκέμβριο το 2021.

Ο κ. Νουρής είπε ότι η οικογένεια έχει προβεί σε προσφυγή στο Δικαστήριο και παραμένει στη Δημοκρατία «όπως είναι τα δικαιώματα τους, και αναμένουμε την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top