ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία - Ανακοίνωση Πολιτικής Άμυνας

 Δεύτερο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία - Ανακοίνωση Πολιτικής Άμυνας

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στο Λιμάνι Λεμεσού για την αποστολή του δεύτερου πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος δυστυχώς συνεχίζει να βιώνει δραματικές στιγμές. Το δεύτερο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει την προσεχή Τρίτη με προορισμό τη Ρουμανία, περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, είδη πολιτικής προστασίας, είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα.

Η συλλογή της βοήθειας έγινε υπό τον συντονισμό του Επιτρόπου του Πολίτη με τη στενή συνεργασία της Πολιτικής Άμυνας, η οποία ενεργεί ως σύνδεσμος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση που είναι αρμόδια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Η μεταφορά των ειδών που έχουν συλλεγεί στα 40 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας που λειτούργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς επίσης και ο διαχωρισμός τους έχει γίνει από την Εθνική Φρουρά. Το κόστος μεταφοράς των ειδών στα σημεία συλλογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη Ρουμανία καλύπτεται από κονδύλι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τη συγκέντρωση και διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λιμάνι Λεμεσού συντονίζει η Πολιτική Άμυνα με τη στενή συνεργασία της Αρχής Λιμένων και των συνεργατών της. Η Πολιτική Άμυνα θα συνεχίσει να ενημερώνεται και να παρακολουθεί όλα τα αιτήματα που υποβάλλονται για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η προσπάθειά μας για στήριξη του ουκρανικού λαού θα είναι συνεχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top