ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Άμυνας: Αποκαλυπτήρια προτομών δύο άξιων τέκνων του Άρσους - Έπεσαν μαχόμενοι το 1974

Υπ. Άμυνας: Αποκαλυπτήρια προτομών δύο άξιων τέκνων του Άρσους - Έπεσαν μαχόμενοι το 1974

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων της Κοινότητας Άρσους

Με βαθιά συγκίνηση αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Άρσους, για να παρευρεθώ σήμερα εδώ μαζί σας, στην τελετή των αποκαλυπτηρίων των προτομών δύο άξιων τέκνων της κοινότητας, των ηρώων Αντρέα Στιβαρού και Ελευθέριου Θεοδοσίου, που έπεσαν μαχόμενοι, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

Ο Περικλής στον επιτάφιο λόγο του για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού Πολέμου άφησε ως Αιώνια παρακαταθήκη την ανάγκη «να εκδηλώνουμε με πράξεις την τιμή μας σ' όσους με πράξεις έδειξαν την αντρεία τους».

Το μνημείο ηρώων, τα αποκαλυπτήρια του οποίου τελούμε σήμερα, αποτελεί την αιώνια εκτίμηση των κατοίκων της κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου προς τα παλικάρια του Άρσους, που έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους θυσιάζοντας την ίδια τους την ζωή κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Σ’ αυτούς τους γενναίους συμπατριώτες μας που δήλωσαν «Παρών» στο κάλεσμα της πατρίδας και παρέμειναν να φυλάξουν Θερμοπύλες αποτελεί την ελάχιστη ανταπόδοση.

Φίλοι και φίλες,

Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή θα πρέπει να λειτουργούν ως το εφαλτήριο για αφύπνιση. Η απειλή από τον Τούρκο εισβολέα για διχοτόμηση του νησιού μας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Ως κυπριακός λαός, με ομοψυχία, πρέπει να δηλώνουμε απερίφραστα ότι η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, παράνομη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποδεκτή λύση του κυπριακού. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στις προκλήσεις, τις απειλές και τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και να διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σταθεροί στις θέσεις μας, μέχρι τη δίκαιη λύση και επανένωση της πατρίδας με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή είναι η οφειλή μας απέναντι σε όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους ως θυσία στον βωμό της ελευθερίας και δημοκρατίας της Κύπρου.

Αιωνία ας είναι η μνήμη των άξιων τέκνων της πατρίδας μας Αντρέα Στιβαρού και Ελευθέριου Θεοδοσίου και όλων των ηρώων μας.

Σας ευχαριστώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top