ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Τυροκόμων: Όλα τα είδη χαλλουμιού παράγονται νόμιμα - Τι γίνεται με το εμπορικό σήμα ΠΟΠ

Σύνδεσμος Τυροκόμων: Όλα τα είδη χαλλουμιού παράγονται νόμιμα - Τι γίνεται με το εμπορικό σήμα ΠΟΠ

Όλα τα προϊόντα χαλλουμιού, παράγονται νόμιμα υπό τον έλεγχο τόσο του Υπουργείου Γεωργίας όσο και του Υπουργείου Εμπορίου για δεκαετίες, αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου σχολιάζοντας αναφορές του Υπουργού Γεωργίας στον τύπο σχετικά με την αναμενόμενη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το ποια είδη χαλλουμιού περιλαμβάνονται στους κανονισμούς των εμπορικών σημάτων.

Σε αυτά, προστίθεται, περιλαμβάνονται όλα τα προϊόντα χαλλουμιού περιλαμβανομένων των χαλλούμι σε πλάκα, χαλλούμι με τσίλι, χαλλούμι light και γενικότερα το χαλλούμι με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός του ΠΟΠ.

"Προϊόντα όπου η ίδια η Νομική Υπηρεσία του κράτους στο πλαίσιο υπεράσπισης του Συλλογικού Σήματος από διαδικασίες ακύρωσης του, κατέθεσε στοιχεία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) με ένορκες δηλώσεις τόσο από Τυροκόμους όσο και από Δημόσιους Λειτουργούς, δηλώσεις όπου ετοιμάστηκαν με την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας. Οι δηλώσεις αυτές αναφέρονταν ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται κάτω και από τον έλεγχο του Ιδρύματος για την Προστασία του Χαλλουμιού το οποίο είναι ο ιδιοκτήτης του Εμπορικού Συλλογικού Σήματος Χαλλούμι στην ΕΕ".

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων κάνει μια τελευταία - όπως αναφέρει - έκκληση όπως σταματήσουν οι όποιες αναφορές για θέματα που αφορούν το χαλλούμι τα οποία προκαλούν αναστάτωση στην αγορά και ανασφάλεια στην εμπορία του προϊόντος, καθώς μόνο ζημιά προκαλούν στην τοπική και παγκόσμια αγορά, με άμεση αρνητική επιρροή στις εξαγωγές, στην γεωργοκτηνοτροφία και συνεπώς και στην εθνική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top