ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής για Δήμους: Έκκληση να υπερψηφιστεί η αναπομπή του ΠτΔ - «Δεν είναι πρόθεση μας να δημιουργήσουμε πρόβλημα»

Νουρής για Δήμους: Έκκληση να υπερψηφιστεί η αναπομπή του ΠτΔ - «Δεν είναι πρόθεση μας να δημιουργήσουμε πρόβλημα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής εξέφρασε την ελπίδα όπως γίνουν δεύτερες σκέψεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και να υπερψηφιστεί η αναπομπή του ΠτΔ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59 της κοινότητας Χλώρακας, και του Γεώργιου Αζίνα, ο κ. Νουρής διευκρίνισε πως όσον αφορά το θέμα της αναπομπής του ΠτΔ στους νόμους για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκηση, η αναφορά αφορά μόνο το κομμάτι εκείνο της νομοθεσίας που αφορά την προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης σύστασης ενός συμπλέγματος κοινοτήτων Ακάμα.

Προφανώς συνέχισε, “ αν η κυβέρνηση ήθελε να δημιουργήσει ή να προβάλλει προβλήματα υπάρχουν και άλλα σημεία με τα οποία δεν ήμασταν σύμφωνοι όσον αφορά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου”, ενώ πρόσθεσε, “ συναινέσαμε ακριβώς πολύ απλά γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη την μεταρρύθμιση, δουλέψαμε όλοι συναινετικά για πάρα πολλά χρόνια και επομένως δεν μπορεί ούτε να τεθεί σε κίνδυνο ούτε να τορπιλιστεί αυτή η προσπάθεια”.

Επεσήμανε ωστόσο πως ο Ακάμας είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό, είναι το εθνικό πάρκο της χώρας και εκτίμησε ότι η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε εκ μέρους της Βουλής ήταν πρόχειρη και αβίαστη. Είπε ακόμη πως, λίγες μέρες μόνο πριν από την ψήφιση κατατέθηκε μια πρόταση η οποία όχι απλά δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των κοινοτήτων της περιοχής Ακάμα, αλλά τριχοτομεί τον Ακάμα στέλνοντας κάποιες των κοινοτήτων στην Πέγεια, κάποιες άλλες στην Πόλη Χρυσοχούς, ενώ η κοινότητα η Χλώρακα ουσιαστικά παραμένει εκτός του οποιουδήποτε Δήμου. Μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες, συμπλήρωσε.

Επομένως συνέχισε ο ΥΠΕΣ, “ακολουθώντας πιστά αυτά τα οποία είχαμε θέσει ενώπιον της Βουλής, δηλαδή την τεχνοκρατική προσέγγιση, ότι δηλαδή οι Δήμοι θα πρέπει να είναι βιώσιμες οντότητες, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει διόρθωση αυτής της στρέβλωσης “. Ακολούθως, πρόσθεσε πως είναι με αυτόν ακριβώς τον φακό που ο ΠτΔ αναπέμπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Το υπογραμμίζω ότι δεν είναι πρόθεση μας να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αντιθέτως τόνισε, είναι η πρόθεση μας να επιλύσουμε προβλήματα γιατί η Ευρώπη μας παρακολουθεί και η Ευρώπη ενδιαφέρεται η Κύπρος να προστατέψει, την περιοχή που λέγεται Εθνικό Δασικό Πάρκο και βεβαίως περιοχή Ακάμα .

Από την άλλη συμπλήρωσε πως την ίδια ώρα και οι κοινότητες της περιοχής του Ακάμα έχουν κάθε δικαίωμα να απολαύουν αυτού του αγαθού που λέγεται Ακάμας και είναι αυτό, όπως είπε, “το οποίο θεωρώ ότι πετύχαμε μέσα από την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου”. Επομένως, θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και θα υπερψηφιστεί η αναπομπή του ΠτΔ, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top