Στο Μαυροβούνιο για διήμερη επίσκεψη ο ΠτΔ - Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο

Στο Μαυροβούνιο για διήμερη επίσκεψη ο ΠτΔ - Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί απόψε για το Μαυροβούνιο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας κ. Milo Đukanović.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, θα έχει συνάντηση στις 5 Απριλίου, με τον Πρόεδρο Đukanović με τον οποίον θα παρακαθίσουν, επίσης, σε συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κατάσταση στην Ουκρανία και οι σχέσεις ΕΕ-Μαυροβουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί, επίσης, στις 6 Απριλίου, με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Zdravko Krivokapić.

Κατά την παραμονή του στο Μαυροβούνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, εξάλλου, την παλιά πόλη του Κοτόρ, ενώ θα ξεναγηθεί στο Ναυτιλιακό Μουσείο και στη μαρίνα της πόλης Τιβάτ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Μαυροβούνιο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο του στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE