Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, την Τρίτη στην Αθήνα

Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, την Τρίτη στην Αθήνα

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5/4, στην Αθήνα, όπου μεταβαίνει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως στο επίκεντρο των συζητήσεων των τριών Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, τρόποι ενίσχυσης του συντονισμού και συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με κοινό γνώμονα τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, τα σχήματα πολυμερούς συνεργασίας συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης 3+1 με τις ΗΠΑ καθώς και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης επίκαιρα διεθνή ζητήματα όπως η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Κυπριακό, καθώς και τις εξελίξεις στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Κατά την παρουσία του στην Αθήνα, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid. Κατά τις εν λόγω συναντήσεις, όπως αναφέρεται, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.