ΔΙΕΘΝΗ

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου - Έμφαση στην προστασία παιδιών προσφύγων

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου - Έμφαση στην προστασία παιδιών προσφύγων

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων του πολέμου στην Ουκρανία, συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις εργασίες να αρχίζουν σήμερα Δευτέρα και να ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

Κατά τις τέσσερις ημέρες των εργασιών του Κοινοβουλίου, μερικές από τις πιο καίριες συζητήσεις θα περιστρέφονται γύρω από τις εξελίξεις στην εμπόλεμη Ουκρανία, με έμφαση στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τις προσφυγικές ροές και ιδιαίτερα στην ανάγκη για προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Όπως αναφέρθηκε κατά την προκαταρκτική δημοσιογραφική ενημέρωση, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία, σε ένδειξη αλληλεγγύης. Βρέθηκε, επίσης, σε γειτονικές χώρες, όπου καταφεύγουν πρόσφυγες, και συγκεκριμένα σε σχολεία στη Βαρσοβία, όπου φοιτούν μαθητές από την Ουκρανία.

Την Τρίτη το πρωί, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέπ Μπορέλ, θα παρουσιάσουν στην Ολομέλεια τον σχεδιασμό της ΕΕ για την προστασία παιδιών και νέων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, καθώς εκφράζονται ανησυχίες και για έξαρση της εμπορίας και εκμετάλλευσης αυτών των ευαίσθητων ομάδων. Οι ίδιοι, σε διαδοχικές συνεδριάσεις, θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της ΕΕ κατά τα δύο τελευταία χρόνια και για την ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας και άμυνας, αντίστοιχα.

Την Τετάρτη, θα εξεταστούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και η εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί εναντίον της Ρωσίας. Στη συνέχεια, σε ειδική συνεδρίαση θα συζητηθούν οι ομοιότητες και η συνεργασία του Πούτιν με ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν της εργασίες της Ολομέλειας αυτής, βρίσκονται επίσης το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών στην ΕΕ, οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαιώματος στο άσυλο στην Ελλάδα, καθώς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και την Πολωνία, η ανησυχητική έκθεση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, και οι ενεργειακές υποδομές στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top