ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίζουν... ρέστα Στεφάνου και Νικόλας- Όλα ή τίποτα και στη μέση ο Χριστοδουλίδης

Παίζουν... ρέστα Στεφάνου και Νικόλας- Όλα ή τίποτα και στη μέση ο Χριστοδουλίδης

Διιστάμενες πληροφορίες και εκτιμήσεις μεταφέρονται από στελέχη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για τον υπό εξέλιξη διάλογο των δύο κομμάτων για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές του 2023. Από τη μια αναγνωρίζεται η δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίου που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στα δύο κόμματα, από την άλλη όμως, στελέχη που βρίσκονται κοντά στους ηγέτες των δύο κομμάτων, επιμένουν ότι οι Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος ακόμη δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Οι δύο ηγέτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τα περιθώρια για συνεργασία και τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι πρώτη προτεραιότητά τους είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Το καθοριστικό ραντεβού των αρχηγών των δύο κομμάτων ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί αλλά το κλείδωμά του θεωρείται θέμα ημερών. Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία και δεν αναμένουν την επίσημη συνάντηση για να ανταλλάξουν απόψεις ή και προβληματισμούς γύρω από την επιδιωκόμενη συνεργασία. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που δεν αποκλείεται να ακούγονται υπό μορφή προβληματισμού και άλλα ονόματα δυνητικών υποψηφίων. Εάν βρεθεί η προσωπικότητα εκείνη που θα μπορέσει να φέρει κοντά τα δύο κόμματα, τότε θα δημιουργηθούν οι προοπτικές συνεργασίας και τότε θα προσκληθούν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε διαφορετική περίπτωση ο διάλογος των δύο κομμάτων θα τερματιστεί και ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ θα χαράξουν το καθένα τη δική του πορεία, αναζητώντας συνεργασίες με άλλα κόμματα από το χώρο της αντιπολίτευσης.

Διαφορετικές τάσεις

Είναι ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι η δυστοκία που υπάρχει για συνεργασία δημιουργεί διάφορες τάσεις στα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε επίπεδο στελεχών ως προς το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Στο ΑΚΕΛ υπάρχουν στελέχη που θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ για στρατηγικούς λόγους και τονίζουν ότι το κόμμα θα πρέπει να κάνει και υπέρβαση. Υπάρχουν όμως και στελέχη που υποστηρίζουν ότι η συνεργασία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός και να παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές του κόμματος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Υπάρχουν και στελέχη που τάσσονται υπέρ ακόμη πιο «καθαρής» λύσης, με κομματικό υποψήφιο.

Στο ΔΗΚΟ τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, αφού υπάρχουν στελέχη που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, άλλα που ζητούν να εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου με το ΑΚΕΛ, ορισμένα που ζητούν στήριξη υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη και στελέχη που υποστηρίζουν και συνεργασία με τον ΔΗΣΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top