ΠτΔ: «Ιδιαίτερη τιμή για μένα η παρουσία μου στο Μαυροβούνιο» - Στο πλευρό του η Άντρη Αναστασιάδου

ΠτΔ: «Ιδιαίτερη τιμή για μένα η παρουσία μου στο Μαυροβούνιο» - Στο πλευρό του η Άντρη Αναστασιάδου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο, έφθασε το πρωί της Τρίτης 5/4 στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πόλη Cetinje, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου κ. Milo Đukanović.

Κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών της προεδρικής κατοικίας.

Στο βιβλίο επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η παρουσία μου στο Μαυροβούνιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου Milo Đukanović.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την άψογη φιλοξενία που επιφυλάξατε τόσο σε εμένα προσωπικά όσο και στην αντιπροσωπεία που με συνοδεύει, την οποία προσβλέπω να ανταποδώσω στο εγγύς μέλλον.

Οι δύο μας χώρες διατηρούν εξαίρετες σχέσεις και είμαι βέβαιος πως η σημερινή μου επίσκεψη, η πρώτη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις κοινές μας προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο».

Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στη 1.30μμ (ώρα Κύπρου).

Την κυπριακή αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο κ. Δημήτρης Θεοφυλάκτου και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Κούλα Σοφιανού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.