Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει περάσει στη δεύτερη φάση του, τους βομβαρδισμούς να μαίνονται και την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί συγκλονισμένη τη φρίκη στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει μήνυμα στα Ηνωμένα Έθνη.
Νωρίτερα έκανε λόγο για την ανάγκη νέας ουσιαστικής στήριξης, συγκεκριμένα για «σοβαρούς παίκτες που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή που απαιτείται».
«Χρειαζόμαστε βοήθεια από σειρά χωρών που θα χορηγήσουν εντός 24ωρου όπλα» συμπλήρωσε.
Επισήμανε, δε, ότι μειώνεται η πιθανότητα συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αφότου κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία.
Τα δάκρυα του Ζελένσκι στη Μπούτσα
Την φρίκη στη Μπούκα είδε τη Δευτέρα με τα ίδια του μάτια ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη στα περίχωρα του Κιέβου, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του από την αρχή του πολέμου.
Ο Ζελένσκι συνομίλησε με κατοίκους, ενώ είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η πόλη, η οποία κατελήφθη από τους Ρώσους στις 27 Φεβρουαρίου.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται εδώ», είπε, εξηγώντας ότι «θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τι συνέβη εδώ, τι έκανε ο ρωσικός στρατός».
Watch live: President Zelenskyy addresses the UN Security Council as Russia denies its forces carried out any atrocities in Bucha https://t.co/X3flQUBL0r https://t.co/ItsXsL4LQh
— Sky News (@SkyNews) April 5, 2022
Όλα δείχνουν ότι οι άμαχοι στην Μπούτσα έγιναν σκοπίμως στόχος, κατήγγειλε ο ΟΗΕ
Οι εικόνες που προέρχονται από την Μπούτσα, την ουκρανική πόλη όπου εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα αμάχων μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, «υποδηλώνουν ότι άμαχοι έγιναν σκοπίμως στόχος», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι τα θύματα ήταν σκόπιμος στόχος και σκοτώθηκαν απευθείας. Και αυτές οι αποδείξεις είναι πολύ ανησυχητικές», υπογράμμισε η Ελίζαμπεθ Θρόσελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη, υπογραμμίζοντας ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τις σκόπιμες επιθέσεις εναντίον αμάχων, οι οποίες ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου.
«Πρέπει να ερευνήσουμε, αλλά αν και μπορούμε να κατανοήσουμε το πλήγμα εναντίον μιας πολυκατοικίας, για παράδειγμα, σε ένα πλαίσιο πολέμου, είναι δύσκολο να φανταστούμε ποιο θα ήταν το πλαίσιο (όταν βλέπουμε) ένα άτομο που βρίσκεται ξαπλωμένο στον δρόμο με μια σφαίρα στο κεφάλι ή απανθρακωμένο», σημείωσε.
Η Θρόσελ διευκρίνισε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν διαθέτει προς το παρόν προσωπικό στην Μπούτσα, μια πόλη κοντά στο Κίεβο.
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Συγκινητική πράξη από πατέρα σε Λύκειο στη Λευκωσία – Viral η ανάρτηση του σχολείου
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Πόσα λεφτά κερδίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Τα μπόνους για ταξίδια και διασκέδαση
• Το Netflix θα αφαιρέσει μια ολόκληρη ενότητα περιεχόμενου - Μάθε ποια είναι
• Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ - Μάθε αν κέρδισες 3.100.000 ευρώ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις