Μπούκα: Μέχρι και 300 σοροί μπορεί να βρίσκονται στον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε

Μπούκα: Μέχρι και 300 σοροί μπορεί να βρίσκονται στον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε

Ολοένα και πιο φρικιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ουκρανικές Αρχές από τα όσα έχουν συμβεί στην πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο.

Η Λιουντμίνα Ντενισόβα, η οποία είναι αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ότι μεταξύ 150 και 300 σορών ενδέχεται να βρίσκονται σε έναν ομαδικό τάφο κοντά σε εκκλησία στην πόλη, όπου η Ουκρανία κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα για δολοφονίες αμάχων.

Η Μόσχα αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της Ουκρανίας. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι οι θάνατοι στην Μπούκα είναι μια «τερατώδης πλαστογραφία» που οργανώθηκε από τη Δύση.

«Αυτή τη στιγμή, τα πτώματα συλλέγονται από αξιωματούχους επιβολής του νόμου για τη διεξαγωγή των απαραίτητων εξετάσεων», ανέφερε η Ντενισόβα σε μια διαδικτυακή της ανάρτηση.

Δεν ανέφερε πώς οι αρχές έκαναν την εκτίμηση του αριθμού των θυμάτων στον ομαδικό τάφο.

Πού εκτιμάται ότι βρίσκεται ο ομαδικός τάφος

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE