ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνει την πίεση το ΔΗΚΟ στο ΑΚΕΛ - Λιγοστεύει ο χρόνος

Αυξάνει την πίεση το ΔΗΚΟ στο ΑΚΕΛ - Λιγοστεύει ο χρόνος

Κορυφώνεται το παρασκήνιο στο χώρο της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα στο ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ενόψει των αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές του 2023 αφού όσο ο χρόνος περνά χωρίς απόφαση τόσο αυξάνεται η πίεση από στελέχη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν επιφυλάξεις για την υπό διερεύνηση συνεργασία. Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος στέλνουν το μήνυμα ότι θέλουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνεργασίας αλλά και στα δύο κόμματα υπάρχουν στελέχη που προτάσσουν κόκκινες γραμμές τόσο σε σχέση με τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων όσο και για θέματα πολιτικής, με αιχμή του δόρατος το Κυπριακό.

Η γραμματεία του ΔΗΚΟ εξέτασε τα δεδομένα την Τρίτη, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση, και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι ο διάλογος με το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να είναι ανοικτού τέλος αλλά θα πρέπει σύντομα ξεκαθάρισμα προθέσεων από την Εζεκία Παπαϊωάννου ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Στο ΔΗΚΟ θεωρούν ότι εάν το ΑΚΕΛ επιμείνει να μην προκρίνει υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου ή Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, τότε θα πρέπει να προτείνει μια προσωπικότητα που να έχει περισσότερα εχέγγυα επιτυχίας από τα δύο προαναφερθέντα στελέχη. Από το ΔΗΚΟ, τονίζεται επίσης η θέση ότι δεν πρόκειται να συρθούν σε ένα παρατεταμένο διάλογο που θα οδηγήσει την προσπάθεια σε εκφυλισμό. Την αποφυγή μιας μακρόσυρτης διαδικασίας επιθυμεί και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όπως εξάλλου πολλές φορές ξεκαθάρισε δημοσίως ο ίδιος ο Στέφανος Στεφάνου.

Κάποιοι το συζητούν

Στο ΑΚΕΛ εντείνεται ο προβληματισμός για το διαφαινόμενο αδιέξοδο και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι και άλλα ονόματα, του ευρύτερου χώρου της κεντροδεξιάς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το ναυάγιο. Όπως πληροφορείται το Τhemaonline, η πλειοψηφία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ δεν προκρίνει ούτε Νικόλα Παπαδόπουλο, ούτε και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ωστόσο, υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα μπορούσε να κάνει υπέρβαση εάν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για στήριξη και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την έκβαση της προσπάθειας, αφού τα δύο κόμματα επιθυμούν ξεκαθάρισμα πριν το Πάσχα ώστε να καθορίσουν το πλάνο τους για τη συνέχεια, ιδιαίτερα σε περίπτωση που η προσπάθεια συνεργασίας δεν καρποφορήσει.

Στο ΔΗΚΟ η τάση για υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου φαίνεται να αποδυναμώνεται εάν δεν υπάρχει στήριξη από το ΑΚΕΛ και να κερδίζει έδαφος η στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του μετά το Πάσχα. Στο δε ΑΚΕΛ, το όνομα του Αχιλλέα Δημητριάδη βρίσκεται πρώτο στο σενάριο ενεργοποίησης του plan Β, σε περίπτωση ναυαγίου της προσπάθειας συνεργασίας με το ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top