ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Υπουργό Υγείας θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ που αφορούν στο ΓεΣΥ

Στον Υπουργό Υγείας θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ που αφορούν στο ΓεΣΥ

Αναλυτικά όλες τις προτάσεις του, που αφορούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας και στα δημόσια νοσηλευτήρια, θα αποστείλει τις επόμενες μέρες το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με σκοπό την υλοποίησή τους.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση, που είχαν την Τετάρτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών τους με απώτερο στόχο την καλή συνεργασία προς όφελος του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ αυτό διάστημα με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Γενικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Στεφάνου είπε πως αυτές οι επαφές γίνονται, ώστε να συζητηθούν οι εκτιμήσεις και αξιολογήσεις που έχει κάνει το ΑΚΕΛ σε σχέση με το ΓεΣΥ και για να δώσει τις απόψεις και τις προτάσεις του σε σχέση με το πώς το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει εμφανίσει, να καλύψει ελλείψεις που υπάρχουν και να αντιμετωπίσει καταχρήσεις του συστήματος.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, «το ΑΚΕΛ θεωρεί μεγάλη κατάκτηση το ΓεΣΥ», για να σημειώσει πως το κόμμα του θα συνεχίσει να βάζει πλάτη για τη βελτίωση του συστήματος, αφού είναι προς όφελος της κοινωνίας και προς όφελος των πολιτών.

Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας παίζει καθοριστικό ρόλο σε σχέση με την παραπέρα πορεία του ΓεΣΥ, για να προσθέσει ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ανέφερε ότι στην αντίληψη του ΑΚΕΛ, αλλά και σύμφωνα με την φιλοσοφία, τον χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, «τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αποτελούν το ακρογωνιαίο λίθο και τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ».

«Άρα», είπε, «η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια έχει να κάνει και με την κατάσταση στο ΓεΣΥ».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι «η πανδημία έχει αποδείξει τον καθοριστικό ρόλο, που έχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια στο σύστημα υγείας», για να συμπληρώσει ότι «είναι πολύ σημαντικό να βοηθηθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και για να αναπτυχθούν περισσότερο τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε δομές, υποδομές, σε νέες κλινικές και νέες υπηρεσίες, για να μπορέσει και το ίδιο το ΓεΣΥ να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ρόλο του».

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό να είμαστε σε επαφή. Μέχρι στιγμής έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία πάντα προς όφελος του ΓεΣΥ, ενός συστήματος υγείας που πρέπει να προσφέρει καθολική και ποιοτική κάλυψη στον κόσμο», είπε ο κ. Στεφάνου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Είπε πως ο ίδιος έχει σημειώσει πολύ προσεκτικά όλες τις εισηγήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που αφορούν στο ΓεΣΥ και στα δημόσια νοσηλευτήρια, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα του σταλούν αναλυτικά όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτές τις εισηγήσεις, οι οποίες όπως πρόσθεσε, θεωρούν ότι θα βοηθήσουν και το ΓεΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top