ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμαρχος Λεμεσού: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Γαλάζιας Οικονομίας

Δήμαρχος Λεμεσού: Προτεραιότητα η ενδυνάμωση της Γαλάζιας Οικονομίας

Ο Δήμος Λεμεσού έχει λάβει συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα για ενδυνάμωση της Γαλάζιας Οικονομίας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για τις δημοτικές Αρχές, ανέφερε σήμερα 6/4 ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, χαιρετίζοντας το συνέδριο «Horizon Europe - Funding Opportunities for the Blue Economy Sector».

Το συνέδριο, το οποίο φιλοξενήθηκε στο νεοσύστατο Δημοτικό Κέντρο Καινοτομίας, διοργανώθηκε από το Κυπριακό Ίδρυμα για τη Θάλασσα «Cyfos», με στόχο την ενημέρωση των εμπλεκομένων για τις προοπτικές και ευκαιρίες χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας, στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» που τρέχει για την περίοδο 2021 – 2027.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δομή και τον προϋπολογισμό του χρηματοδοτικού προγράμματος, τις διαδικασίες και τους κανονισμούς για συμμετοχή σε αυτό, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πιθανούς συμμετέχοντες, από τα «Εθνικά Σημεία Επαφής» (NCP).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις θεματικές κατηγορίες (clusters) του ευρωπαϊκού προγράμματος, που σχετίζονται με την Γαλάζια Οικονομία (Climate, Energy and Mobility και Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment) αλλά και στην ευρωπαϊκή αποστολή «Αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων μας» .

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου για ενίσχυση της Γαλάζιας Οικονομίας, λέγοντας ότι πρώτη, αποτέλεσε η δημιουργία του Blue Limassol Forum, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick. Το πρώτο συνέδριο, συνέχισε, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2020 και ασχολήθηκε με τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λεμεσός, όπως η οικολογική προστασία της θάλασσας και των ακτών κ.α.

Φέτος, συνέχισε, το 2ο Blue Limassol Forum, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρόσφερε σημαντικές πληροφορίες για την περαιτέρω προώθηση της Γαλάζιας Οικονομίας στην πόλη, παρουσιάζοντας και την πρώτη ολιστική περιβαλλοντική μελέτη εκτίμησης κινδύνων για τον κόλπο της θάλασσας της Λεμεσού.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Καινοτομίας (Blue Innovation Centre) - το οποίο φιλοξένησε το σημερινό Συνέδριο - και στην αποστολή του, που είναι να στηρίξει νέους επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους φορείς, να αναδείξουν τις προκλήσεις της Γαλάζιας Οικονομίας και να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες για τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Σημείωσε δε ότι το Δημοτικό Κέντρο Καινοτομίας, λειτουργεί σε άμεση συνεργασία και σύνδεση µε τα δύο πανεπιστήμια της Λεμεσού, το Υφυπουργείο Ναυιλίας και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και άλλους οργανισμούς και ιδρύματα, όπως το «Cyfos».

Τέλος, ο κ. Νικολαΐδης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Λεμεσού θα συνεχίζει να συνεργάζεται με φορείς και να στηρίζει ενέργειες που προωθούν την Γαλάζια Οικονομία, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης της πόλης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top