ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΣΙΚΑ: Στο 50% η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές

ΟΣΙΚΑ: Στο 50% η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές

Ξεπέρασε το ποσοστό του 50% η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές από την περασμένη εβδομάδα , σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα είναι αυξημένη, ενώ τις καθημερινές κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.

Στα κέντρα αναψυχής ωστόσο παρατήρησε στην Επαρχία Πάφου η επισκεψιμότητα αγγίζει το 45% λόγω και της αγγλικής αγοράς, η Λεμεσός ξεπερνά το 50%, η Λάρνακα το 45%, ενώ η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου κυμαίνεται στο 30%.

Αναφορικά με τα μέτρα κατά του Covid- 19 o κ. Θρασυβούλου δήλωσε ότι έχουν ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας ως Ομοσπονδία, άρση όλων των μέτρων όπως και σε άλλες χώρες, αφού η πανδημία και ο πόλεμος έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον κλάδο.

Ερωτηθείς για το εργατικό δυναμικό ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ , απήντησε ότι έχουν γίνει και γίνονται προσπάθειες από πλευράς της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία, τοποθετώντας πρόσφυγες στην εργασία των κέντρων αναψυχής. Αναφέρθηκε ωστόσο πως πρόβλημα προκύπτει με τους Ουκρανούς που ήταν στην Κύπρο πριν από τον πόλεμο που δεν μπορούν να εργαστούν, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον.

Σε μια τελευταία εξέλιξη ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ δήλωσε ότι με κοινή επιστολή που απέστειλαν όλων των εργοδοτικών συνδέσμων της επισιτιστικής βιομηχανίας, ζητούν άμεσα από την Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει στην έγκριση εργοδότησης από τρίτες χώρες. Επεσήμανε ακόμη πως στο θέμα αυτό "βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση". Ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τουριστική σαιζόν, αφού η προσπάθεια όλων γίνεται όπως είπε, συλλογικά για ό,τι καλύτερο αυτόν τον χρόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top