Την Παρασκευή η συνάντηση Ζελένσκι, φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ στο Κίεβο

Την Παρασκευή η συνάντηση Ζελένσκι, φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ στο Κίεβο

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο η συνάντηση της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ, επιβεβαίωσε κοινοτική πηγή απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα και τον χώρο της επίσκεψης. Την Τετάρτη η κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως ένα από τα μηνύματα που θα μεταφέρει στον κ. Ζελένσκι είναι πως η Ευρώπη στέκεται δίπλα στην Ουκρανία περισσότερο από ποτέ μετά τις βιαιοπραγίες του Ρωσικού στρατού στην Μπούτσα.

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, το Σάββατο η κ. φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει σε διάσκεψη δωρητών για την Ουκρανία η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία της Πολωνίας, με συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Ουκρανού Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ στηρίζεται στην Κυπριακή Προεδρία: Στενή συνεργασία για Ουκρανία, μεταναστευτικό και στέγαση

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.