ΔΙΕΘΝΗ

Παραδοχή Πεσκόφ για «σημαντικές» απώλειες Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Παραδοχή Πεσκόφ για «σημαντικές» απώλειες Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν υποστεί «σημαντικές» απώλειες, λέγοντας ότι οι θάνατοι αυτοί είναι μια «τραγωδία».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η ρωσική «επιχείρηση» θα επιτύχει τους στόχους της «τις προσεχείς ημέρες», λέγοντας ότι η σύρραξη θα τερματιστεί είτε όταν συμβεί αυτό είτε μέσω των διαπραγματεύσεων. Εκτίμησε ότι μια διπλωματική λύση είναι μεν δυνατή, αλλά θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιδράσει η ουκρανική πλευρά στα ρωσικά αιτήματα.

Απέρριψε εκ νέου κάθε κατηγορία περί δολοφονίας αμάχων και διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τους Ρώσους στρατιώτες, χαρακτηρίζοντας «ψευδή», «στημένα» και «προϊόν δυτικής σκευωρίας» ακόμα και τα βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη συνομιλία του με τον παρουσιαστή του Sky News Μαρκ Όστιν.

 Ο κ. Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι «βαθιά πεπεισμένη» πως το ΝΑΤΟ είναι μια μηχανή σύγκρουσης και όχι μια ειρηνική συμμαχία. «Ο κύριος σκοπός ύπαρξής του είναι να αντιπαρατίθεται στη χώρα μας», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι μια πιθανή ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε πως η Ρωσία θα έπρεπε να αναβαθμίσει την ασφάλεια στη δυτική της πτέρυγα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top