ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδόματα Τέκνου και Μονογονιών - Πότε ξεκινάει η καταβολή - Όλες οι πληροφορίες

Επιδόματα Τέκνου και Μονογονιών - Πότε ξεκινάει η καταβολή - Όλες οι πληροφορίες

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το Διάταγμα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με την παροχή Επιδόματος Τέκνου και Μονογονεϊκής Οικογένειας για το 2022.

Με βάση τις διατάξεις του Διατάγματος, όσοι είχαν καταστεί δικαιούχοι των πιο πάνω Επιδομάτων για το έτος 2021, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2022 και η παροχή των επιδομάτων θα εξεταστεί αυτόματα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ). Η καταβολή των επιδομάτων για το 2022 θα ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου 2022 ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταβολή σε μηνιαία βάση των επιδομάτων που συνεχίζουν να καταβάλλονται μηνιαίως σε δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που έχει προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία που επηρεάζει το δικαίωμά τους σε επίδομα, οι αιτητές θα πρέπει να ενημερώσουν την ΥΔΕΠ με την υποβολή/αποστολή του σχετικού Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι, όσοι έχουν καταστεί δικαιούχοι Επιδόματος Τέκνου για το 2021 και επιθυμούν να αιτηθούν την παροχή Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας για το έτος 2022, το αίτημά τους δύναται να υποβληθεί μέσω του Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ή καταστεί δικαιούχοι Επιδόματος Τέκνου για το 2021, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για παροχή Επιδόματος Τέκνου ή Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας. Οι εν λόγω αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ), απ’ όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν εύκολα και με ασφάλεια την αίτησή τους, μέσω οποιασδήποτε συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στην ΑΡΙΑΔΝΗ και η ταυτοποίηση του προφίλ των πολιτών σε εξουσιοδοτημένα κέντρα ή μέσω i-banking.

Τονίζεται ότι, για σκοπούς εξέτασης της αίτησης, είναι υποχρεωτικό για τις οικογένειες που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας το Έντυπο Εξουσιοδότησης σε πρωτότυπη και έντυπη μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας:

Ιστοσελίδα: http://www.dmsw.gov.cy/wbas
Τηλέφωνο: 22 804000
Email: [email protected]
Φαξ: 22 803048

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top