ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι απαντά ο Προδρόμου για την αξιολόγηση των τετραμήνων - «Είναι εφικτό να έχουμε λιγότερες εξετάσεις»

Τι απαντά ο Προδρόμου για την αξιολόγηση των τετραμήνων - «Είναι εφικτό να έχουμε λιγότερες εξετάσεις»

Στο περιθώριο της επίσκεψης του, σήμερα, στο Ελένειον Δημοτικό Σχολείο, όπου υλοποιείται το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Στο σχολείο πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Χρειάζεται αξιολόγηση, για να μπορεί το σχολείο να αναδεικνύει αξίες. Αν δεν υπάρχει αξιολόγηση τότε δεν μπορεί να περιμένουμε ότι θα έχουμε αξίες στο σχολείο μας».

«Το θέμα είναι», πρόσθεσε, «πώς θα οργανώσουμε με τον πιο κατάλληλο και προσαρμοσμένο τρόπο την αξιολόγηση που πρέπει να υπάρχει στο σύστημα. Άρα λοιπόν για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα αν θα υπάρχει ή όχι αξιολόγηση», τόνισε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια άποψη σε κάποιους ότι θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχει αξιολόγηση. Αυτή η λογική της ισοπέδωσης δεν είναι αποδεκτή».

«Έχουμε κάποια συμπεράσματα, από την μέχρι τώρα εμπειρία μας», επισήμανε στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι «ήδη έχουμε προσανατολιστεί και είναι εφικτό να έχουμε λιγότερες εξετάσεις για παράδειγμα αντί τέσσερα ή πέντε τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Λύκειο μπορεί να είναι τρία. Τέτοιες λύσεις θα συζητηθούν -όπως θα συζητηθεί συνολικά η φιλοσοφία της αξιολόγησης- γιατί ουδέποτε το Υπουργείο έχει ζητήσει να γίνονται πολλά διαγωνίσματα. Αν γίνονται πολλά διαγωνίσματα, εκεί όπου γίνονται και έχουν δίκιο τα παιδιά και οι γονείς, είναι μια δυσλειτουργία».

«Πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα κακώς κείμενα», τόνισε ο κ. Πρόδρομου, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι η θεραπεία να μην έχουμε εξετάσεις, όπως ακούω κάποιους να λένε, και είμαι βέβαιος ότι και τα παιδιά, τα οποία διαμαρτύρονται, όταν θα μεγαλώσουν θα καταλάβουν γιατί έπρεπε να αξιολογούνται και θα το εκτιμήσουν».

«Τις επόμενες μέρες», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Προδρόμου, «θα ενημερώσουμε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τον ποιοτικό έλεγχο και την έρευνα που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις μέχρι τώρα διαδικασίες των εξετάσεων, και θα συζητήσουμε και μαζί τους διάφορα θέματα που αφορούν στη βελτίωσή τους, ενώ στη συνέχεια θα συζητήσουμε και με τους οργανωμένους γονείς».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top