ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πούτιν και Λαβρόφ πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, λέει ο Σταϊνμάιερ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πούτιν και Λαβρόφ πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, λέει ο Σταϊνμάιερ

Σκληρή γλώσσα υιοθετεί πλέον ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναφερόμενος στις θηριωδίες του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται ότι αρχικά δεν εκτίμησε σωστά τις ρωσικές προθέσεις, τώρα όμως βλέπει ξεκάθαρα ότι το Κρεμλίνο έχει φθάσει στα άκρα.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ θεωρεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Να λογοδοτήσουν και οι πολιτικά υπεύθυνοι»

«Όλοι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη», υποστήριξε ο Γερμανός πρόεδρος στο περιοδικό «Der Spiegel. «Εκτός από τους στρατιώτες και τους διοικητές τους, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και εκείνοι που είναι πολιτικά υπεύθυνοι γι' αυτά τα εγκλήματα», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος έχει επικριθεί επανειλημμένως για τις καλές σχέσεις του με το Κρεμλίνο, τόνισε επίσης ότι είχε παρατηρήσει μια αλλαγή στην πολιτική του Πούτιν. «Ο Πούτιν του 2001 δεν έχει καμία σχέση με τον Πούτιν του 2022, ο οποίος τώρα εμφανίζεται ως ένας βάναυσος, πολεμοχαρής ηγέτης», δήλωσε.

Τόνισε επίσης ότι, σε καμία περίπτωση δεν περίμενε τη βαρβαρότητα που επιδεικνύουν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία: «Έχω δει αλλαγή στη ρωσική πολιτική, αλλά για να είμαι ειλικρινής... Δεν υπέθεσα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα έβαζε σε κίνδυνο τη χώρα του καταστρέφοντάς την από πολιτικής και οικονομικής πλευράς για χάρη μιας αυτοκρατορικής τρέλας».

Ο 66χρονος Σταϊνμάιερ παραδέχθηκε επίσης ότι, αν και «εργάστηκε σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία για να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη, τελικά απέτυχε.

«Αυτό δεν λειτούργησε. Παλιά πίστευα ότι «η Μόσχα θα μπορούσε να φοβάται την επέκταση του ΝΑΤΟ», αλλά τώρα ξέρω ότι «η Ρωσία φοβάται τη διάδοση της δημοκρατίας, τη λαχτάρα για ελευθερία και δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top