Τατάρ: Η κατάσταση στην Κύπρο δεν ταυτίζεται με της Ουκρανίας - «Υπερβολική η αντίδραση της ε/κ πλευράς»

Τατάρ: Η κατάσταση στην Κύπρο δεν ταυτίζεται με της Ουκρανίας - «Υπερβολική η αντίδραση της ε/κ πλευράς»

Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στην κυπριακή Βουλή, με την οποία εξέφρασε ενόχληση για μη καταδίκη της τουρκικής εισβολής του 1974 εκ μέρους του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι «προϊόν μιας μονοδιάστατης προοπτικής, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τα ιστορικά δεδομένα του νησιού και αγνοεί την αιτία του Κυπριακού» ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η προσέγγιση του Προέδρου Αναστασιάδη «να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τους δικούς του πολιτικούς σκοπούς, διαστρεβλώνει τα γεγονότα και περιέχει λάθη».

Είναι προφανές ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν θα εξυπηρετήσει την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα, προσθέτει.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τατάρ «η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974» όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή, έγινε στο πλαίσιο «του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί να ταυτιστεί με το τι συμβαίνει στο Ουκρανία σήμερα».

Έκανε επίσης λόγο για «υπερβολική αντίδραση της ε/κ πλευράς» στην αναφορά της Βικτόριας Νούλαντ σε «πρόεδρο Τατάρ» και επανέλαβε τα περί κυριαρχικής ισότητας και λύσης δύο κρατών στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE