ΥΠΑΜ: Έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για εξέταση των θεμάτων των υπαξιωματικών γυναικών

 ΥΠΑΜ: Έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για εξέταση των θεμάτων των υπαξιωματικών γυναικών

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Άμυνας σε συνεννόηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε οι πτυχές των ζητημάτων που εγείρονται από τις γυναίκες υπαξιωματικούς να εξεταστούν στην ολότητά τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα αιτήματα των γυναικών υπαξιωματικών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι θύματα διακρίσεων σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όπως διευκρινίζεται, από το 2016 έχουν ενοποιηθεί οι επετηρίδες ανδρών και γυναικών υπαξιωματικών, το 2017 κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν από τη Βουλή κοινοί κανονισμοί οι οποίοι θέτουν κοινά κριτήρια για τους διορισμούς, προαγωγές και αφυπηρετήσεις για όλους τους υπαξιωματικούς, ανεξαρτήτως φύλου, ενώ από το 2017 μέχρι και το 2021 στη βάση των νέων κανονισμών έχουν προαχθεί σχεδόν 500 γυναίκες υπαξιωματικοί.

Σημειώνεται πως μετά τις Εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και τη συζήτηση του θέματος ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Υπουργείο Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε οι πτυχές των ζητημάτων που εγείρονται από τις γυναίκες υπαξιωματικούς να εξεταστούν στην ολότητά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος ανοίγει για το Κυπριακό, με δύο παράλληλες εξελίξεις να αναβαθμίζουν τη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το εθνικό ζήτημα: Την επικείμενη πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον νέο κατοχικό ηγέτη και την ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE