ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες απώλειες για τον ρωσικό στρατό - Νεκροί δύο συνταγματάρχες και δύο αντισυνταγματάρχες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες απώλειες για τον ρωσικό στρατό - Νεκροί δύο συνταγματάρχες και δύο αντισυνταγματάρχες

Πρόκειται για τον διοικητή του 59ου Συντάγματος Αρμάτων (της 144ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων) - Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Οζερσκ της Ρωσίας - Ο δεύτερος νεκρός είναι ο Ντένις Κουρίλο, διοικητής της 200ης ξεχωριστής ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων - Στο πεδίο της μάχης σκοτώθηκαν επίσης ο Ντμίτρι Ντορμιδόντοφ και ο Ιγκόρ Ζχάροφ.


Δεν σταματάει να μετράει απώλειες ο ρωσικός στρατός στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία. Και αυτό διότι όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Οζερσκ η κηδεία του συνταγματάρχη Αλεξάντερ Μπεσπάλοφ.

Όπως σημειώνεται σε μία τοπική ανακοίνωση ο Μπεσπάλοφ σκοτώθηκε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο συνταγματάρχης ήταν διοικητής του 59ου Συντάγματος Αρμάτων (της 144ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων)

Στο μεταξύ μία φωτογραφία του νεκρού συνταγματάρχη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον απεικονίζει να έχει κρεμασμένες δύο σειρές από μετάλλια στο στήθος του. «Είναι αδύνατο να περιγράψεις με λόγια τι πόνο νιώθεις όταν χάνεις ένα στενό και αγαπημένο άτομο», τόνισε η αδερφή του και πρόσθεσε πως «αγαπημένε μου αδερφέ, θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές μας!»

«Δεν ήξερα και δεν είχα γνωρίσει ποτέ ξανά έναν άξιο άνθρωπο που είχε το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται αξιωματικός. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον πρώτο μου διοικητή Alexander Bespalov, ο οποίος έγινε φίλος μου. Γνώριζα στενά την οικογένεια του», δήλωσε από την πλευρά του συνάδελφος του συνταγματάρχη.

Σημειώνεται πως το Οζερσκ είναι μία κλειστή ρωσική πόλη με την κωδική ονομασία City 40. Μάλιστα πρόκειται για την πόλη όπου γεννήθηκε το σοβιετικό πυρηνικό πρόγραμμα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου οι ουκρανικές αρχές έκαναν γνωστό τον θάνατο ενός ακόμη συνταγματάρχη. Επρόκειτο για τον Ντένις Κουρίλο, διοικητή της 200ης ξεχωριστής ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στο Χάρκοβο.

Την ίδια μέρα τελέστηκε η κηδεία του αντισυνταγματάρχη Ντμίτρι Ντορμιδόντοφ ο οποίος σκοτώθηκε στις 20 Μαρτίου μετά από πυραυλική επίθεση. Άλλη μία ρωσική απώλεια ήταν ο αντισυνταγματάρχης Ιγκόρ Ζχάροφ, ο οποίος θάφτηκε στην πόλη Κιρζάχ. Μάλιστα στον Ζχάροφ απονεμήθηκε μετά θάνατον το μετάλλιο θάρρους από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top