Τους νεκρούς της Μαριούπολης τίμησαν Ουκρανοί στη Λεμεσό - Σχημάτισαν τη λέξη «Παιδιά» με χαρτί και κεριά

Τους νεκρούς της Μαριούπολης τίμησαν Ουκρανοί στη Λεμεσό - Σχημάτισαν τη λέξη «Παιδιά» με χαρτί και κεριά

Σχηματίζοντας με χαρτί και κεριά τη λέξη «Παιδιά», όπως αυτή είχε γραφτεί έξω από το θέατρο της Μαριούπολης, που βομβαρδίστηκε στις 16 Μαρτίου, Ουκρανοί αλλά και Ρώσοι που αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία, τίμησαν το απόγευμα της Κυριακής, στη Λεμεσό, την μνήμη των νεκρών της Μαριούπολης,

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπου συμβολικά επιλέγεται ένα θέατρο, που στην περίπτωση της Λεμεσού ήταν ο χώρος έξω από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, όπου οι συμμετέχοντες άναψαν κεριά, τα οποία τοποθέτησαν πάνω από τη λέξη «Παιδιά».

Κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας, οι παρευρισκόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του θεάτρου της Μαριούπολης, με ενός λεπτού σιγή, ενώ τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο και φώναξαν συνθήματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν άτομα που εγκατέλειψαν τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, και πλέον βρίσκονται στην Κύπρο, από όπου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην πατρίδα τους, όπως ανέφεραν στα ΜΜΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE