ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η κατάσταση της 4χρονης μετά το δάγκωμα σκύλου - «Ένα τέτοιο σοκ πολλές φορές συνοδεύει το παιδί για όλη του τη ζωή»- Βίντεο

Η κατάσταση της 4χρονης μετά το δάγκωμα σκύλου -  «Ένα τέτοιο σοκ πολλές φορές συνοδεύει το παιδί για όλη του τη ζωή»- Βίντεο

Για την κατάσταση της 4χρονης μετά την επίθεση από σκύλο σε πάρκο στην Ξυλοτύμπου, μίλησε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο Δρ Χρίστος Μηνά, Επιστημονικός Διεθυντής του Μακάριου Νοσοκομείου.

Ο Δρ Μηνά ανέφερε πως είναι σταθερή και εκτός κινδύνου, η κατάσταση της 4χρονης που είχε χθες το ατυχές περιστατικό. Επισήμανε πως νοσηλεύεται και παίρνει και την κατάλληλη αγωγή, αλλά πως θα παραμείνει κάποιες μέρες ακόμη για να συμπληρώσει την αντιβίωση της αφού όπως γνωρίζουμε στα δαγκώματα από ζώα και σκύλους υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων.

Πρόσθεσε πως είναι αρκετά σοβαρά τα τραύματα, εκτός κινδύνου μεν, αλλά ένα παιδί το οποίο χρειάζεται να μπει στο χειρουργείο και να γίνει χειρουργικός τραυματισμός και αποκατάσταση των τραυμάτων σημαίνει έχει τραύματα. Έχει τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής, στο αυτί, στον βραχίονα και εκδορές στο θώρακα και τα περισσότερα από αυτά χρειάστηκαν να καθαριστούν επιμελώς και να συρραφούν, σημείωσε.

«Η δουλειά μας εμάς είναι πρώτα να βρούμε το εμβόλιο στο παιδί και το παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο. Για τον σκύλο πρέπει η αστυνομία να ψάξει να βρει αν έχει κτηνίατρο και βιβλιάριο, αν είναι εγγεγραμμένος αν έχει άδεια κατοχής», τόνισε.

Ανέφερε πως από κει και πέρα οι κίνδυνοι των λοιμώξεων σε ένα παιδί που δαγκώνεται από σκύλο είναι εκτός από τα κοινά μικρόβια τα οποία γνωρίζουμε όλοι, το κλωστηρήδιο του τετάνου το οποίο είναι απαραίτητος εμβολιασμός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσηση και η λίσσα,  η οποία έχει σχεδόν εξαλειφθεί στη χώρα μας αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι είναι εμβολιασμένος ο σκύλος γιατί αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθείτε και το παιδί κα το σκυλί για παρουσία συμπτωμάτων.

Δήλωσε πως είναι διττό το πρόβλημα από επίθεσή σκύλου σε ένα παιδί αφού πρώτον είναι το σωματικό τραύμα το οποίο φροντίζεται από τους γονείς και γιατρούς για να γίνει καλά και να αποφευχθούν επιπλοκές ή να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, και το δεύτερο είναι το ψυχολογικό, συναισθηματικό τραύμα το οποίο είναι εξίσου σημαντικό και ουδόλως παραγνωρίζεται στη χειρουργική κλινική του Μακάριου Νοσοκομείου.

«Υπάρχει εξειδικευμένη ομάδα παιδοψυχολόγων με την οποία συζητήσαμε και η μητέρα έδωσε την συγκατάθεση της για να αρχίσει η ψυχολογική στήριξη στο παιδί», εξακρίβωσε.

«Ένα τέτοιο σοκ πολλές φορές συνοδεύει το παιδί για όλη του τη ζωή», γι' αυτό χρειάζεται η ψυχολογική στήριξη, αλλά και για να μην δημιουργηθούν αρνητικά συναισθήματα και αποστροφή προς τα ζώα, είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top