ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχισαν τη λειτουργία τους 115 ξενοδοχεία στην Πάφο

Αρχισαν τη λειτουργία τους 115 ξενοδοχεία στην Πάφο

Σχεδόν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο, πέραν των 115, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη, ο οποίος σημείωσε πως ο Απρίλιος κινείται πολύ καλύτερα σε σύγκριση με πέρσι σε ό,τι αφορά τις πληρότητες.

Ενδεικτικά τα ξενοδοχεία της Πάφου καταγράφουν πληρότητες 40%- 70% και κάποια άλλα 80%, αφού, όπως είπε, το χάσμα που παρατηρείται στις πληρότητες οφείλεται και στο ξεκίνημα της σεζόν, αναφέροντας πως ο Μάιος, αλλά και οι υπόλοιποι μήνες θα κινηθούν πιο ικανοποιητικά στην Επαρχία Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν την Πάφο, ωστόσο, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ανύπαρκτοι λόγω και του πολέμου. Μουδιασμένη χαρακτήρισε και την πολωνική αγορά λόγω και της γειτνίασης με το πρόβλημα του πολέμου.

Ακόμη, συνέχισε, και η αγγλική αγορά σημείωσε κάποια μείωση κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παρά ταύτα πρόσθεσε η αγγλική αγορά άγγιξε τα παλιά επίπεδα, όμως ολόκληρη η αγορά της Πάφου είναι πίσω, αλλά καλύτερα από πέρσι.

Ο κ. Λοϊζίδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες αγορές, όπως είναι η γαλλική και η γερμανική, δίδοντας κίνητρα.

Επεσήμανε ακόμη πως η Πάφος αντιμετωπίζει μικρότερο πρόβλημα από την ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου λόγω του ότι δεν είχε πολλούς Ρώσους επισκέπτες.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη δυστοκία της εξεύρεσης εργατικού δυναμικού, δηλώνοντας πως αν και βρισκόμαστε στον Απρίλιο δεν υπάρχουν νεώτερα επί τούτου. Το πρόβλημα είπε, θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι της Πάφου πιο έντονα τις επόμενες δύο εβδομάδες, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί κάποιες λύσεις, ώστε να επιτραπεί η εξεύρεση προσωπικού από τρίτες χώρες.

Αν και έγιναν συζητήσεις και κάποιες άτυπες συμφωνίες, εντούτοις δεν έχουν υλοποιηθεί, συμπλήρωσε.

Δήλωσε επίσης πως οι Ουκρανοί πρόσφυγες που επιθυμούν να εργαστούν στα ξενοδοχεία της Πάφου δεν προβλέπεται να επιλύσουν το πρόβλημα της απασχόλησης.

Ερωτηθείς για το Πάσχα ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι θα κινηθούν κάπως με τον εγχώριο τουρισμό. Πρόσθεσε πως το Υφυπουργείο έχει ανακοινώσει το νέο σχέδιο διακοπών που ξεκινά από 1η Μαίου μέχρι 31 Ιουλίου, σημειώνοντας πως στην Πάφο αναμένουν μια καλύτερη σεζόν από την περσινή που ήταν πολύ άσχημη.

Ανέφερε επί τούτου πως η αγγλική αγορά πέρσι ξεκίνησε να φέρνει κόσμο στην Πάφο στις 20 Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top