ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο για την Ουκρανία την Τρίτη

Συνάντηση Πούτιν-Λουκασένκο για την Ουκρανία την Τρίτη

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο την Τρίτη για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου τόσο από το ρωσικό όσο και από το λευκορωσικό έδαφος, σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκάλεσε, με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» του γείτονά της.

Η Ουκρανία και οι δυτικές κυβερνήσεις απορρίπτουν τα παραπάνω ως ψευδή πρόφαση για μια εισβολή, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατομμυρίων, έχει τώρα μετατοπιστεί από τις πύλες του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου αναμένεται εκτεταμένη επίθεση.

Ο Λουκασένκο επέμεινε ότι η Λευκορωσία πρέπει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας επίσης ότι η Λευκορωσία χαρακτηρίστηκε άδικα «συνεργός του επιτιθέμενου». Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι έχουν συμπεριλάβει τη Λευκορωσία στις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Ο Λουκασένκο έφθασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Αμούρ στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου θα συναντηθεί με τον Πούτιν στο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η 12η Απριλίου γιορτάζεται στη Ρωσία και σε ορισμένες άλλες πρώην σοβιετικές χώρες ως Ημέρα της Κοσμοναυτικής, σε ανάμνηση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης που πραγματοποίησε το 1961 ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top