Δώρα εθιμοτυπίας της κινεζικής Πρεσβείας του Ισραήλ διερευνώνται ως πιθανοί «κοριοί»

Δώρα εθιμοτυπίας της κινεζικής Πρεσβείας του Ισραήλ διερευνώνται ως πιθανοί «κοριοί»

Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας «Σιαμπάκ» έδωσε εντολή να τυγχάνουν ιδιαίτερης διαχείρισης ελέγχου ασφαλείας τα αναμνηστικά δώρα που προέρχονται από την Πρεσβεία της Κίνας στο Τελ Αβίβ με αποδέκτες τους Υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων «Γκαλέι-Τσάχαλ». Ο ραδιοφωνικός σταθμός αποκάλυψε ότι η υπόθεση αυτή απασχολεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εδώ και μερικές ημέρες.

Αφορμή αποτέλεσε η παραλαβή ενός επίχρυσου ποτηριού-θερμός, ως δώρο της Κινεζικής Πρεσβείας με αποδέκτη το ιδιαίτερο γραφείο του Ισραηλινού Υπουργού Επιστημών και Τεχνολογίας. Από τον τακτικό έλεγχο ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο ποτήρι, διαπιστώθηκε ότι μία μεταλλική εσοχή στο καπάκι του συγκεκριμένου ποτηριού, αποτελείται από υλικό ικανό να χρησιμεύσει ως καταγραφέας ήχου. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το ίδιο δώρο με αποστολέα την Πρεσβεία της Κίνας στο Τελ Αβίβ, έχει παραληφθεί και από το ιδιαίτερο γραφείο της Υπουργού Μεταφορών και Συγκοινωνιών. Ανώτατα στελέχη άλλων υπουργείων φέρονται να έχουν λάβει ειδοποιήσεις από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Κινεζικής Πρεσβείας ότι εντός των ημερών πρόκειται να λάβουν αναμνηστικό δώρο.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, οι αρχές ασφαλείας έδωσαν στους υπεύθυνους ασφαλείας των κτηρίων που στεγάζονται υπηρεσίες όλων των υπουργείων ειδικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δώρων εθιμοτυπίας που αποστέλλονται από την Κινεζική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, ως επίσης και από κάθε άλλη διπλωματική αποστολή που εδρεύει στη χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE