ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ενεργούν «θαρραλέα και αποτελεσματικά», με τα πιο σύγχρονα όπλα

Πούτιν: Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ενεργούν «θαρραλέα και αποτελεσματικά», με τα πιο σύγχρονα όπλα

Η σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ήταν αναπόφευκτη και «θέμα χρόνου» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο - Εξέφρασε σιγουριά ότι η Μόσχα θα πετύχει τους «ευγενείς στόχους της» στο Ντονμπάς


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις που φέρουν εις πέρας τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα όπλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας «ειδικής επιχείρησης» όπως τη χαρακτηρίζει για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής της χώρας. Οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν ισχυρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Η σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις που «καλλιεργούνταν» καιρό στο έδαφος της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη και «θέμα χρόνου» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος από το ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο. Την 12η Απριλίου εορτάζεται η Ημέρα Κοσμοναυτικής στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην επέτειο της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα το 1961 από τον Ρώσο σοβιετικό κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, και γι' αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία για το κρίσιμο τετ-α-τετ.

Όπως επισήμανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, στην Ουκρανία είχαν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να κερδίζουν έδαφος και να ενισχύονται οι αντιρωσικές δυνάμεις, αλλά οι εθνικιστικές και νεοναζιστικές τάσεις, που προϋπήρχαν στην περιοχή. «Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ενίσχυση του νεοναζισμού και η σύγκρουση της Ρωσίας με αυτές τις δυνάμεις ήταν αναπόφευκτη» σημείωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι στόχοι της «στρατιωτικής επιχείρησης» στο Ντονμπάς θα επιτευχθούν. «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι στόχοι είναι απολύτως εύλογοι, είναι ευγενείς. Ο κύριος στόχος είναι να βοηθήσουμε τον λαό του Ντονμπάς, της περιοχής που αναγνωρίσαμε μετά από άρνηση του Κιέβου - με την προτροπή της Δύσης - να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Μινσκ για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων εκεί».

Οι μάχες στα ανατολικά της χώρας θα ενταθούν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες

Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία θα ενταθούν τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες αν η Ρωσία συνεχίσει να εστιάζει τις προσπάθειές της εκεί, αναφέρει σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε τακτικό ενημερωτικό μήνυμά του στο Twitter. Οι ρωσικές επιθέσεις παραμένουν εστιασμένες στις ουκρανικές θέσεις κοντά στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ με περαιτέρω μάχες γύρω από την Χερσώνα και το Μικολάγιφ και μια ανανεωμένη προώθηση προς το Κραματόρσκ, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.


Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποσύρονται από την Λευκορωσία προκειμένου να αναδιπλωθούν σε υποστήριξη των επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία, προστίθεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.Το Reuters δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top