ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπρόσωποι του γερμανικού κοινοβουλίου ενημερώθηκαν για το μεταναστευτικό στην Κύπρο

Εκπρόσωποι του γερμανικού κοινοβουλίου ενημερώθηκαν για το μεταναστευτικό στην Κύπρο

Για το θέμα της μετανάστευσης ενημερώθηκαν μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκαν την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου, υποδέχθηκε στις 08/04/2022 ομάδα 24 μελών του Γερμανικού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπροσώπους της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Κύπρο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της γερμανικής αντιπροσωπείας για την κατάσταση του ζητήματος της μετανάστευσης και των αιτούντων διεθνή προστασία στην Κύπρο.

Ο Δρ. Κωνσταντίνου προέβη σε εκτενή παρουσίαση, σκιαγραφώντας την παρούσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο αλλά και των προκλήσεων που καλείται η Κύπρος να αντιμετωπίσει.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση εξήγησε τη μεταναστευτική πολιτική της Δημοκρατίας, ενώ παρουσίασε παράλληλα σχετικά στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας την αυξητική τάση του αριθμού των αφίξεων μεταναστών στην Κύπρο, κατά τα τελευταία επτά έτη.

Ο ΓΔ του Υπουργείου σημείωσε ότι οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες φτάνουν από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και από εκεί διοχετεύονται από διακινητές στις ελεύθερες περιοχές, μέσω της πράσινης γραμμής, που δεν αποτελεί εξωτερικό σύνορο της Δημοκρατίας, γεγονός που καθιστά τον έλεγχο των ροών αυτών εξαιρετικά δύσκολο έργο. Τόνισε, επίσης, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από πλευράς Τουρκίας.

Δόθηκαν επίσης στοιχεία για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουνάρα», καθώς και τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας, στην Κοφίνου και στις Λίμνες, ενώ επεξηγήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται για εξέταση αιτήσεων διεθνούς προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γερμανική αντιπροσωπεία επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε σχέση με το μεταναστευτικό και ευχαρίστησε τον Δρ. Κωνσταντίνου για την ενημέρωση της οποίας έτυχε, η οποία, όπως είπε, συνέτεινε στη διαμόρφωση καλύτερης εικόνας για το μεταναστευτικό ζήτημα. Σημείωσε δε ότι αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Κύπρος και ότι θα μεταφέρουν τα ανάλογα μηνύματα στη Γερμανία, προκειμένου αυτά να τύχουν ανάλογης διαχείρισης.

Το Σάββατο 9/4/2022 η γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Κέντρα Φιλοξενίας Κοφίνου και Λίμνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top