Ο ΠτΔ δέχθηκε τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ – «Να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον»

Ο ΠτΔ δέχθηκε τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ – «Να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, κ. Μιροσλάβ Γιέτζια.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιέτζια δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι είχε μια «πολύ ειλικρινή, πολύ ανοικτή και εποικοδομητική συνάντηση» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αργότερα σήμερα θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Γιέτζια σημείωσε ότι «θα ήθελα να τονίσω πως τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν προσηλωμένα στη συνέχιση της στήριξης τους στις πλευρές στην εξεύρεση λύσης του κυπριακού ζητήματος.

Θα ήθελα, επίσης, να επαναλάβω τα λόγια του ΓΓ των ΗΕ ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επιδίωξη, εξεύρεση λύσης και για αποφυγή οποιωνδήποτε μονομερών βημάτων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν αυτές τις προσπάθειες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει προεδρικών εκλογών και οι πρώτες κινήσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Πρόσωπα και κόμματα μετρούν δυνάμεις, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα, αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλή υπόθεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE