ΔΙΕΘΝΗ

Άφαντος ο δράστης που αιματοκύλησε το μετρό της Νέας Υόρκης τραυματίζοντας 29 ανθρώπους

Άφαντος ο δράστης που αιματοκύλησε το μετρό της Νέας Υόρκης τραυματίζοντας 29 ανθρώπους

Για περισσότερες από 5 ώρες η αστυνομία ψάχνει τον άνδρα που άνοιξε πυρ στο μετρό της Νέα Υόρκης, τραυματίζοντας 29 επιβάτες με τουλάχιστον 10 να έχουν πυροβοληθεί.

Ο ένοπλος έχει τραπεί σε φυγή μετά την επίθεση στον σταθμό του Μπρούκλιν και η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη της αιματηρής επίθεσης έχοντας ελάχιστες περιγραφές του καθώς πηγές αποκάλυψαν στην New York Post ότι οι κάμερες παρακολούθησης ήταν εκτός λειτουργίας.

Αυτό που μέχρι στιγμής γνωρίζουν οι αστυνομικοί είναι πως πρόκειται για έναν μαύρο άντρα, μετρίου αναστήματος, που φορούσε ένα πράσινο γιλέκο και όχι πορτοκαλί όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, ένα γκρι φούτερ και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Η αστυνομία «σαρώνει» τις κάμερες ασφαλείας στις γύρω περιοχές με σκοπό να εντοπίσει την πορεία διαφυγής του δράστη που αφού πέταξε καπνογόνο μέσα σε βαγόνι του μετρό άρχισε να πυροβολεί τους επιβάτες.

Ένα μπλοκαρισμένο Glock και δύο γεμιστήρες βρέθηκαν αργότερα στο σημείο πράγμα που σημαίνει ότι αν το όπλο δεν παρουσίαζε δυσλειτουργία οι σημερινές εικόνες θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερες.

mm3

Το Associated Press μετέδωσε ότι σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ οι τραυματισμοί δεν είναι θανάσιμοι.

mm2

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι οι επιβάτες επέβαιναν σε τρένο με προορισμό το Μανχάταν, που πραγματοποιούσε γρήγορες στάσεις.

Το τρένο έκανε στάση εξπρές στην 59η Οδό, πριν την 36η οδό, όπου εντοπίστηκαν πολλά άτομα να έχουν δεχθεί πυροβολισμούς.

mm1


Πυκνοί καπνοί και πυροβολισμοί μέσα στον συρμό του μετρό 

«Ήμουν στο μπροστινό μέρος του τρίτου βαγονιού και όλα συνέβησαν στο πίσω μέρος του... Μόλις φούντωσε ο καπνός, άρχισε να «καταβροχθίζει» τα πάντα», λέει ο οδηγός του τρένου που έγινε νωρίτερα η επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Οι στιγμές έχουν καταγραφεί σε βίντεο και αποτυπώνουν τον απόλυτο πανικό μέσα στα τούνελ το μετρό.

Όπως είπε ο οδηγός της αμαξοστοιχίας μιλώντας στο CNN το τρένο καθυστέρησε να ξεκινήσει. Λίγο πριν φτάσει στην πλατφόρμα 36th Street στο Sunset Park καπνός έπνιξε το τρίτο βαγόνι με δεκάδες επιβάτες μέσα.


Φορούν τις μάσκες τους αλλά καλύπτουν τη μύτη τους. Μάλλον πρόκειται για καπνογόνο που έχει ρίξει ο δράστης λίγο πριν ανοίξει πυρ.

Στη συνέχεια βίντεο που έχει καταγραφεί από άλλο βαγόνι δείχνει κάποιον άντρα να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα που ενώνει του συρμούς χωρίς να τα καταφέρνει. Την ίδια ώρα ακούγονται πυροβολισμοί.


Ακολουθεί το απόλυτο χάος: Οι πόρτες του συρμού ανοίγουν και ο κόσμος τρέχει να βγει από το τρένο τη ώρα που καπνοί βγαίνουν από το βαγόνι.

Σκηνές τρόμου και πανικού, πολίτες κοιτούν μέσα στο βαγόνι που έχει «πνιγεί» στον καπνό. Κάποιοι άλλοι τραυματισμένοι, έχουν πυροβοληθεί, πέφτουν στο έδαφος και αιμορραγούν. Άλλοι τρέχουν προς την έξοδο καλύπτοντας τη μύτη τους, παρά το γεγονός ότι φορούν ήδη τις μάσκες για να προστατευτούν από τον κορωνοιό.

Κάποιοι βοηθούν τους τραυματίες και κάποιοι άλλοι επιχειρούν να επιβιβαστούν στο απέναντι συρμό.

Οι επιβάτες παγιδεύτηκαν στον συρμό μέχρι την επόμενη στάση όπου ακολούθησαν οι σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top