Θετικός ο ΥΠΟΙΚ σε επιδότηση οικογενειών που θα φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες αν το θέμα μελετηθεί

Θετικός ο ΥΠΟΙΚ σε επιδότηση οικογενειών που θα φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες αν το θέμα μελετηθεί

Θετικός δήλωσε ότι θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στο ενδεχόμενο επιδότησης οικογενειών που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία, αν τα αρμόδια Υπουργεία μελετήσουν πρώτα το θέμα. 

Ο κ. Πετρίδης απαντούσε σε ερώτηση κατά πόσο έχει συζητήσει την πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για το θέμα, στο περιθώριο δηλώσεων του στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Μάκη Βορίδη. 

«Εγώ προσωπικά δεν το έχω συζητήσει», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, «η Κύπρος ως μια γενική αρχή θα στηρίξει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία». «Και αν τα αρμόδια Υπουργεία μελετήσουν το θέμα, τότε σίγουρα είμαι και εγώ θετικός», ανέφερε.

«Είναι μια πολύ καλή πρόταση και είναι κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες χώρες», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.