ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΒ-Κύπρου: Σύστησε το δίκτυο καινοτομίας για τους Κύπριους της «Γενιάς Υ» στη Βρετανία

Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΒ-Κύπρου: Σύστησε το δίκτυο καινοτομίας για τους Κύπριους της «Γενιάς Υ» στη Βρετανία

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Δικτύου Καινοτομίας ‘Gen Y’, το οποίο απευθύνεται σε Κύπριους της Βρετανίας που ανήκουν στη λεγόμενη «Γενιά Υ», διοργανώνει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ην. Βασιλείου-Κύπρου (UKCEC).

Το νέο δίκτυο είναι ο νεανικός επιχειρηματικός βραχίονας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού UKCEC, ο οποίος εδώ και σχεδόν οκτώμισι χρόνια αναδεικνύει ευκαιρίες επιχειρηματικών συνεργιών μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας και ενθαρρύνει τη δικτύωση Βρετανοκυπρίων επιχειρηματιών, επενδυτών, επαγγελματιών, επιστημόνων, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών.

Με τον όρο Γενιά Υ ή ‘millennials’ περιγράφονται όσοι έχουν γεννηθεί από την αρχή της δεκαετίας του 1980 έως και τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η παρουσίαση του νέου Δικτύου θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βρετανοκυπρίων Επαγγελματιών EPISTEME.

To Δίκτυο ‘Gen Y’ δημιουργείται ώστε να ενθαρρύνει και να καλλιεργήσει την καινοτομία, τη συνεργασία και την επιχειρηματικότητα μεταξύ της νέας γενιάς των Βρετανοκυπρίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου.

Σκοπός είναι να συνδεθούν νεαροί Κύπριοι που έχουν ως έδρα το Ην. Βασίλειο - ή και μη Κύπριοι που έχουν στενή σύνδεση με την Κύπρο ή οικονομικά συμφέροντα εκεί - από τον επαγγελματικό, τον εμπορικό, τον χρηματοοικονομικό, τον βιομηχανικό, το καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Τα μέλη του ‘Gen Y’ θα επωφελούνται από ευκαιρίες δικτύωσης με ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα τομέων, θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν το UKCEC, ο σύνδεσμος EPISTEME και το ίδιο το Δίκτυο, θα μπορούν να αξιοποιούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, όπως σεμινάρια επαγγελματικής σταδιοδρομίας, αλλά και ευκαιρίες καθοδήγησης από μέλη του UKCEC που διακρίνονται στον τομέα τους.

Θα μπορούν επίσης να υποστηρίζουν τις επιδιώξεις του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΒ-Κύπρου μέσω συγκεκριμένων επιχειρηματικών εγχειρημάτων που σχετίζονται με την κοινότητα των Κυπρίων της Βρετανίας και με το διμερές εμπόριο ή τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος του UKCEC Πήτερ Δρουσιώτης δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά τη σημασία που το Συμβούλιο αποδίδει στην καλλιέργεια του νεανικού επιχειρηματικού ταλέντου και στο να χτίζει γέφυρες και δίκτυα στον κόσμο των επιχειρήσεων μεταξύ γενεών και μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου».

Την πρωτοβουλία έχουν στηρίξει με μηνύματά τους η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.

Η κα Πηλείδου θα είναι η επίτιμη προσκεκλημένη στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο από το UKCEC και το Συμβούλιο του Gen Y σε συνεργασία με τον νομικό οίκο Mishcon de Reya. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα ιδρυτικά μέλη του νέου Δικτύου Έλενα Γεωργίου, Ισαμπέλα Χατζησάββα και Μάθιου Χιλ.

Για όποιον ενδιαφέρεται για πρόσκληση στην εκδήλωση, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας στο [email protected] ή η επίσκεψη στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του UKCEC Συμβουλίου στο Facebook.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσόΔιέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top