ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ και Τατάρ: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο

ΠτΔ και Τατάρ: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο

Άρχισε γύρω στις 20:30 της Τετάρτης, στον χώρο του Παλιού Αεροδρομίου Λευκωσίας η εκδήλωση της ΟΥΝΙΦΚΥΠ με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούρτ.

Στην εκδήλωση παρουσιάζεται το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο με στόχο την πλήρη, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού.

Στον χώρο το Παλιού Αεροδρομίου έφτασε πρώτος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίο υποδέχτηκε ο κ. Στιούαρτ και στη συνέχεια ο Τουρκοκύπριους ηγέτης, που έτυχε επίσης υποδοχής από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο.

Στη συνάντηση συμμετέχουν οι συμπρόεδροι της Τεχνικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων. Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που συζητείται, στόχος είναι η αύξηση του ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στις συνομιλίες στο 30%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top