ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ενέκριναν επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε πυρομαχικά και όπλα προς την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ενέκριναν  επιπλέον 800 εκατομμύρια δολάρια σε πυρομαχικά και όπλα προς την Ουκρανία

Στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Πρόκειται για την έβδομη εξουσιοδότηση για εξοπλισμό και προμήθειες από τα αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας για την Ουκρανία από τον Αύγουστο του 2021.

Την απόφαση της αμερικανικής Κυβέρνησης να εγκρίνει το ποσό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων σε όπλα, πυρομαχικά και βοήθεια που θα αφορά την ασφάλεια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε προσωπικά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Καθώς η Ρωσία προετοιμάζεται να εντείνει την επίθεσή της στην περιοχή του Ντονμπάς, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τη δυνατότητα να αμυνθεί” ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Το νέο πακέτο βοήθειας θα περιέχει “εξαιρετικά αποτελεσματικά οπλικά συστήματα και νέες δυνατότητες προσαρμοσμένες στην ευρύτερη επίθεση που περιμένουμε να εξαπολύσει η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν συστήματα πυροβολικού, βλήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Έχω επίσης εγκρίνει την μεταφορά επιπλέον ελικοπτέρων”.

Ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε πως η σταθερή προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ και άλλους Συμμάχους προς την Ουκρανία ήταν κρίσιμη για την διατήρηση του αγώνα ενάντια στη ρωσική εισβολή.

“Βοηθήσαμε να διασφαλιστεί ότι ο Πούτιν απέτυχε στους αρχικούς του πολεμικούς στόχους να κατακτήσει και να ελέγξει την Ουκρανία. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε τώρα. Όπως διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο αμερικανικός λαός θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο γενναίο ουκρανικό λαό στον αγώνα του για την ελευθερία”.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε ότι “ενάντια σε τεράστιες πιθανότητες, με εξαιρετικό θάρρος και μπροστά στην αδυσώπητη βαρβαρότητα της Ρωσίας εναντίον αμάχων, οι δυνάμεις της Ουκρανίας ανακτούν έδαφος καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν από το Κιέβο και τις γύρω περιοχές. Ωστόσο, ο προμελετημένος, απρόκλητος, αδικαιολόγητος και βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας απέχει πολύ από το να τελειώσει"

"Η Ρωσία επανατοποθετηθεί τις δυνάμεις της για νέες επιθέσεις στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και οι Σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα για να αυξήσουν την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια” σημείωσε ο κ. Μπλίνκεν.

Όπως υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, η δέσμευση της βοήθειας προς την Ουκρανία ξεπερνάει πλέον τα 3,2 δις δολάρια από την αρχή της διακυβέρνησης Μπάιντεν ενώ περισσότερα από 2,5 δις δολάρια έχουν δοθεί από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Τέλος, ο κ. Μπλίνκεν, αναφερόμενος στον αρχικό στόχο της Ρωσίας να καταλάβει το Κιέβο, τόνισε ότι “απέτυχε να καταλάβει το Κιέβο και δεν κατάφερε να υποτάξει την Ουκρανία, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα κάνουν τον πόλεμο του Πούτιν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική αποτυχία για το Κρεμλίνο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top