ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάρος Περβολιών: Υπεγράφη το συμβόλαιο για προστασία του παραλιακού μετώπου στην περιοχή

Φάρος Περβολιών: Υπεγράφη το συμβόλαιο για προστασία του παραλιακού μετώπου στην περιοχή

Με στόχο την προστασία από τη θαλάσσια διάβρωση τμήματος του παραλιακού μετώπου με τοποθέτηση ογκολίθων, υπογράφηκε το Συμβόλαιο «Έκτακτα μέτρα προστασίας του παραλιακού μετώπου στην περιοχή Φάρος Περβολιών Λάρνακας».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι «σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, υπογράφτηκε το Συμβόλαιο «Έκτακτα μέτρα προστασίας του παραλιακού μετώπου στην περιοχή Φάρος Περβολιών Λάρνακας». Το Εργο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας και αφορά την προστασία από τη θαλάσσια διάβρωση τμήματος του παραλιακού μετώπου με την τοποθέτηση ογκολίθων».

Το Έργο καλύπτει «συνολικό μήκος περίπου 435 μέτρων του παραλιακού μετώπου στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στα Περβόλια Λάρνακας και περιλαμβάνει την κατασκευή θωράκισης από φυσικούς ογκόλιθους μήκους περίπου 150μ. και 14 προβόλων, εκ των οποίων οι 10 έχουν μήκος περίπου 30μ. έκαστος και οι 4 έχουν μήκος περίπου 35μ - 38μ έκαστος. Ακόμα το Εργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση υφιστάμενου οχετού (επέκταση υφιστάμενου οχετού Φ0,60μ για περίπου 10μ.) σύμφωνα με τα σχέδια και όλα τα έγγραφα του Διαγωνισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα έργα έχουν στόχο την προστασία του παραλιακού μετώπου από τη θαλάσσια διάβρωση στο συγκεκριμένο τμήμα του μετώπου. Οι εργασίες θα επιθεωρηθούν από τον Μηχανικό του Έργου, εκπρόσωπο του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του Τμήματος, η υλοποίηση του προγραμματίζεται να αρχίσει τον Μάϊο του 2022, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες και κόστος €457.000,00 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ».

Σημειώνεται ότι «το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της Εταιρείας C. Kasinos&Son Ltd, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Κώστας Κάσινος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top