ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση νεαρός στο Παραλίμνι - Φέρεται να κατείχε παράνομα εκρηκτικές ύλες

Υπό κράτηση νεαρός στο Παραλίμνι - Φέρεται να κατείχε παράνομα εκρηκτικές ύλες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου, διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον νεαρού ηλικίας 22 ετών από το Παραλίμνι, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά, μεταξύ άλλων, κλοπή και κατοχή εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Παραλίμνι στις 14 Απριλίου 2022.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕ) «στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται από την ΑΔΕ Αμμοχώστου για πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης κροτίδων, η Αστυνομία προχώρησε χθες Πέμπτη 14 Απριλίου στη σύλληψη νεαρού ηλικίας 22 ετών από το Παραλίμνι».

Εναντίον του νεαρού, πρόσθεσε, «διερευνώνται αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, πυρομαχικών, ειδών πυροτεχνίας, επικίνδυνων αντικειμένων και παράνομης κατοχής περιουσίας».

Είπε ότι στα πλαίσια αξιοποίησης πληροφοριών, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τμήματος και τις τελωνειακές αρχές προέβησαν σήμερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σε έρευνα στην οικία του 22χρόνου.

Σημείωσε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 136 στρατιωτικά φυσίγγια άγνωστου τύπου και διαμετρήματος, 1 κυνηγετικό φυσίγγιο, 2 σπρέι εκκένωσης επιβλαβών αερίων, 1 συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού μάρκας Stun Gun, 23 καπνογόνα, 60 πυροτεχνήματα και 216 κροτίδες διαφόρων τύπων και το χρηματικό ποσό των 8.060 ευρώ το οποίο πιστεύεται ότι προέρχεται από εμπόριο κροτίδων».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «ο 22χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου και ανακρινόμενος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ. Ο νεαρός  συνελήφθη εκ νέου σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες». Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top