Η γαλλική Κυβέρνηση προσφέρει στέγαση και οικογενειακά επιδόματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Η γαλλική Κυβέρνηση προσφέρει στέγαση και οικογενειακά επιδόματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Το Παρίσι θα προσφέρει στέγαση και οικογενειακά επιδόματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος έκτακτης διαμονής, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Γαλλία θα δώσει στους εκτοπισμένους Ουκρανούς το δικαίωμα πρόσβασης σε βοήθεια για προσωπική στέγαση με οικογενειακά επιδόματα, καθώς και παροχές για οικογενειακή διατροφή, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, περισσότεροι από 57.000 Ουκρανοί έχουν εισέλθει στη Γαλλία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τους στις 24 Φεβρουαρίου. Η πλειοψηφία αυτών είναι γυναίκες και παιδιά και σε περισσότερους από 41.000 έχει χορηγηθεί καθεστώς «προσωρινής προστασίας».

Το γαλλικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι πάνω από 11.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής σε γαλλικά σχολεία και ότι οι οικογένειες μπορούν να εγγράψουν δωρεάν τα μικρότερα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.

Πάνω από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία συνολικά από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με περισσότερους από τους μισούς να έχουν περάσει στην Πολωνία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που θα υπογραφεί

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που θα υπογραφεί

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline