Ουκρανία: Έπεσαν ρωσικές βόμβες σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο - Ασταμάτητες οι επιθέσεις

Ουκρανία: Έπεσαν ρωσικές βόμβες σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο - Ασταμάτητες οι επιθέσεις

Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε σήμερα το πρωί στόχος βομβαρδισμού, διαπίστωσε δήμοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στο Κίεβο ένα στρατιωτικό εργοστάσιο.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και εμποδίζουν την πρόσβαση στο συγκρότημα του εργοστασίου, απ' όπου υψώνεται καπνός. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Facebook πως δεν έχει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σ' αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Γκαϊντάι, επίσης στην εφαρμογή Telegram. «Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», ανέφερε ο Γκαϊντάι σε επόμενη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα γι' αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Πηγή: prototthema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE