ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ψάχνει να προσλάβει… συμβασιούχους στρατιώτες για το μέτωπο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ψάχνει να προσλάβει… συμβασιούχους στρατιώτες για το μέτωπο

Ζητούνται «συμβασιούχοι στρατιώτες», γράφουν πολλές αγγελίες εργασίας σε ρωσικές ιστοσελίδες αφού, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει… ξεμείνει από πολεμιστές στα πεδία της μάχης στην Ουκρανία.

Από τις αρχές Μαρτίου, αναφέρει η εφημερίδα «Bild», οι αγγελίες στους ρωσικούς ιστότοπους ζητούν κυρίως πολυβολητές και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν ειδική στρατιωτική εκπαίδευση και να μπορούν να βρεθούν στο μέτωπο του πολέμου εντός ολίγων ημερών, αναφέρει το BBC, που έκανε σχετική έρευνα για το θέμα .

︎«Οι δημοσιογράφοι του βρετανικού δικτύου δοκίμασαν τις δυνάμεις τους, απαντώντας σε αρκετές αγγελίες», γράφει η γερμανική «Bild». Υπήρξαν κάποιοι που δήλωσαν ότι είναι 25χρονοι φοιτητές, υποστηρίζοντας ότι ξέρουν να οδηγούν τεθωρακισμένα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μεταβούν άμεσα στην Ουκρανία.

Οι επίδοξοι εργοδότες τούς ρωτούσαν λεπτομέρειες για το βιογραφικό τους και συνήθως καλούσαν τους υποψήφιους στρατιώτες σε συνέντευξη δια ζώσης. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς είχαν ήδη αποκαλύψει τηλεφωνικά σε πόσο διάστημα ο υποψήφιος θα μετέβαινε στην εμπόλεμη ζώνη και σε ποια πόλη θα πολεμούσε.

«Μέσα σε 10 με 15 ημέρες το πολύ, θα επισημοποιηθείτε πλήρως ως συμβασιούχος στρατιώτης. Η σύμβαση διαρκεί τρεις έως έξι μήνες. Και πηγαίνετε κατευθείαν στο μέτωπο», είπε ένας εργοδότης στη διάρκεια «συνέντευξης για δουλειά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις – διάρκειας από τρεις έως έξι μήνες – είναι νόμιμες, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, «σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

«Άραγε, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;», διερωτάται η «Bild» και προσθέτει: «Ξεμένει ο Πούτιν από στρατιώτες;».

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένως τονίσει ότι οι ρώσοι στρατιώτες είναι επαγγελματίες και έχουν άρτια εκπαίδευση. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες.

Σύμφωνα με την Ρωσία, περίπου 1.350 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου, με την κυβέρνηση του Κιέβου να ανεβάζει τον αριθμό σε 19.000.

Δεν είναι σαφές, πάντως, πόσοι συμβασιούχοι στρατιώτες έχουν ενταχθεί στο ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με το BBC, το 2020 υπήρχαν περίπου 400.000.

Σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, όπως η «HeadHunter», από το τέλος Φεβρουαρίου, οι αγγελίες για συμβασιούχους στρατιώτες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Υπάρχουν 500 αγγελίες μόνο στην ιστοσελίδα «Superjob», οι οποίες συνδέονται απευθείας με τον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου και να έχουν εκπληρώσει την θητεία τους στο στρατό.

Ο μισθός τους κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 ρούβλια (330 έως 560 ευρώ). Υπάρχουν όμως και αγγελίες με μισθό που αγγίζει τα 210.000 ρούβλια (περίπου 2.350 ευρώ) το μήνα, ανάλογα με το στρατιωτικό αξίωμα.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top