Σε ποια οχήματα στην Κύπρο και από ποιους θα γίνονται οι μετατροπές για να δέχονται υγραέριο;

Σε ποια  οχήματα στην Κύπρο και από ποιους θα γίνονται οι μετατροπές για να δέχονται υγραέριο;

Σε σημερινή συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την πρόνοια για εισαγωγή υγραερίου στην αυτοκίνηση, ωστόσο αναμένεται η ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Το Tothemaonline.com επικοινώνησε με εμπειρογνώμονες, ζητώντας να μας διευκρινίσουν εάν η μετατροπή για αλλαγή στο καύσιμο κίνησης θα μπορεί να εφαρμόζεται σε όλα τα είδη οχημάτων.

Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε εμπειρογνώμονας οι μετατροπές θα γίνονται από αδειοδοτημένους τεχνίτες, οι οποίοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης, ώστε να καταρτιστούν πλήρως στις λεπτομέρειες της μετατροπής ενός οχήματος, από βενζίνη σε υγραέριο.

Όσον αφορά το κόστος μετατροπής, θα κυμαίνεται από €1000 – 1500,  ανάλογα με τον τύπο του κάθε οχήματος, ενώ όπως μας αναφέρθηκε, θα υπάρχουν και οχήματα, η κατασκευή των οποίων χρονολογείται, που δεν θα μπορούν να δεχθούν τις μετατροπές.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνουν και οι ανάλογες επισημάνσεις στο θέμα, όπως για παράδειγμα  για τους χώρους από τους οποίους θα μπορεί το κοινό να προμηθεύεται το υγραέριο.

Χριστιάνα Γαβριήλ — Έκτωρας Γεωργίου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE