Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας Ανώτερος Υπαστυνόμος Χάρης Χατζηγιασεμή «μέλη του ΟΠΟΔ Αρχηγείου, ενώ διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου, εντόπισαν στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο με ταχύτητα 195 χιλιόμετρα αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο».
Πρόσθεσε ότι «ο οδηγός του οχήματος, άντρας ηλικίας 37 ετών, συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος».
Ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου, ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του».
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «το Δικαστήριο όρισε την Δευτέρα 30 Μαΐου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στον 37χρονο. Το Δικαστήριο διέταξε ακόμα όπως του στερηθεί η άδεια οδήγησης, από αύριο Τρίτη 19 Απριλίου και μέχρι την 30η Μαΐου».