Το περιεχόμενο του νέου «οικονομικού πρωτοκόλλου» στον τ/κ Τύπο, μνεία στο Βαρώσι

Το περιεχόμενο του νέου «οικονομικού πρωτοκόλλου» στον τ/κ Τύπο, μνεία στο Βαρώσι

Στο περιεχόμενο του «πρωτοκόλλου» Τουρκίας - κατεχομένων αναφέρεται ο τ/κ Τύπος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) η «Ντιγιαλόγκ» αναφέρεται στο «πρωτόκολλο οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας Τουρκίας-ΤΔΒΚ» για το 2022 που υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα προβλέπεται παραχώρηση πόρων για ανοικοδόμηση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Επικαλούμενη 10 σημαντικά, όπως τα χαρακτηρίζει, άρθρα του «πρωτοκόλλου», η εφημερίδα σημειώνει ότι στόχος στο θέμα του Βαρωσιού είναι να υλοποιήσει γρήγορα τις εργασίες της η «κυβέρνηση» των κατεχομένων και να παρουσιάσει έργα.

Στην περίπτωση του Βαρωσιού προβλέπεται η σύνταξη μιας νέας «μελέτης» για το μέλλον της κλειστής πόλης, η οποία θα παρουσιαστεί από την τ/κ πλευρά.

Τα άρθρα, στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα αφορούν ρυθμίσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, μερική ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης αρχής τηλεπικοινωνιών και ανέγερση σύγχρονου δικτύου και υποδομής, εκσυγχρονισμός «λιμένων», αναδιοργάνωση διαύλων επικοινωνίας κατεχομένων-Άγκυρας, ανάπτυξη «βιομηχανικών περιοχών», μέτρα για τουρισμό, ανώτατη εκπαίδευση, «δημόσια έργα», οικονομία, ασφάλιση υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE