Για την υπόθεση της Πάτρας έχουν γραφτεί άπειρες λέξεις και θα γραφτούν ακόμα περισσότερες – όπως και για την ιστορία της βιτριολίστριας, που μας συντάραξε λίγο νωρίτερα. Τα κοινά σημεία των δύο πρωταγωνιστριών ίσως να μην είναι πολλά, αλλά η καταγωγή τους από το ίδιο χωριό δεν είναι το πιο ενδιαφέρον, ούτε βέβαια παίζει κανένα ρόλο για το πού βρίσκονται σήμερα και οι δύο.
Ο συνδετικός κρίκος που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, και οι δυο στράφηκαν σε καφετζούδες, μάγισσες και τα συναφή προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημά τους – με τα γνωστά αποτελέσματα.
Είναι όλες όσες περνούν την πόρτα των συγκεκριμένων επαγγελματιών εν δυνάμει Ρούλες; Ασφαλώς όχι, αλλά το να ζητάς τη βοήθεια αόρατων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπίσεις τις αναποδιές της ζωής δεν είναι ακριβώς εγγύηση για το μέλλον, ειδικά όταν ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο σκοπός σου αγιάζει τα μέσα. Στο Tik Tok υπάρχουν λογαριασμοί που πουλάνε μαγεία, με πάμπολλους ακολούθους, και για το 2022 μ.Χ. υπερβολικά πολλές γυναίκες απευθύνονται σε χαρτομαντεία, καφεμαντεία και μαγιολίκια προκειμένου να σώσουν τις σχέσεις και τους γάμους τους, ανήμπορες να διαχειριστούν την απόρριψη, σε βαθμό που να αρνούνται όχι μόνο την πραγματικότητα, αλλά και την κοινή λογική.
Το παραφυσικό ήταν και είναι το θερμοκήπιο όπου καλλιεργείται εντατικά το άνθος του παραλογισμού, και η απελπισία είναι κακός σύμβουλος, ακόμα χειρότερος όταν βρίσκει καταφύγιο σε ένα σύμπαν όπου δεν ισχύουν οι νόμοι, ούτε καν αυτοί της φύσης. Τι σημαίνει για τον ψυχισμό ενός ανθρώπου να θέλει να «δέσει» τον σύντροφό του με μάγια – θα ήταν επίσης εντάξει με το να τον δέσει κανονικά με σκοινί και να τον κρατά με το ζόρι στο υπόγειο; Αν όντως πιστεύει σε αυτά, ποια είναι τάχα η διαφορά, εφόσον η ελεύθερη βούληση του άλλου είναι σαφές ότι καμία σημασία δεν έχει – αυτή που μετράει είναι μόνο η δική του;
Το ζήτημα προφανώς δεν είναι αν πιστεύει κάποιος στο παραφυσικό ή όχι – σε κανονικές συνθήκες οι άνθρωποι λειτουργούμε με βάση τη λογική. Αυτό που πρέπει να αναζητηθεί είναι η παθογένεια του να μην μπορείς να δεχτείς την κρίση και την απόρριψη, τόσο, που προτιμάς να ανοίξεις την πόρτα στο παράλογο, το κάθε παράλογο, παρά να αντιμετωπίσεις μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Και αν μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα από όλα αυτά, να καταλάβουμε ότι αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη λύπη μας με όρους ενηλίκων, μάλλον στην άκρη του ουράνιου τόξου δεν μας περιμένει και πολλή χαρά.
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τραγωδία στην Λεμεσό: Έχασε την ζωή του 59χρονος μετά από εργατικό ατύχημα
• Προβληματική εικόνα: 18 διαθεσιμότητες σε έξι μήνες στην Αστυνομία - Δύο απολύσεις
• Φόνος εκ προμελέτης: Αλλοδαπός ο 24χρονος που βρέθηκε νεκρός σε χωράφι - Τι έδειξε η νεκροτομή
• Απόπειρα φόνου στον Κόρνο: Εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα των δραστών
• Προβληματική εικόνα: 18 διαθεσιμότητες σε έξι μήνες στην Αστυνομία - Δύο απολύσεις
• Αιμιλία Κενεβέζου: Αυτό είναι το επόμενο επαγγελματικό της βήμα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις