Παράκαμψη... 15.000 χλμ έκανε το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να πάρει διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Παράκαμψη... 15.000 χλμ έκανε το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να πάρει διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Αναγκάστηκε να κάνει «τον γύρο» ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών για να μην παραβιάσει το απαγορευτικό στον εναέριο χώρο τους.

 

Το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να μεταφέρει πίσω στη χώρα τους τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και την Ισπανία χρειάστηκε να κάνει τεράστιες παρακάμψεις εξαιτίας της απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον εναέριο χώρο τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της FlightRadar, το αεροπλάνο διήνυσε συνολικά 15.000 χλμ για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.


«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις έκαναν τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση» ανέφερε ο ιστότοπος. «Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση 12 μελών Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας στην χώρα μας. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω Ρώσοι διπλωμάτες χαρακτηρίζονται ως πρόσωπα μη αρεστά στην Ελλάδα (personae non gratae).

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.