ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορά ιδιωτικά φροντιστήρια - Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για εγγραφή σε μητρώο και μεταστέγαση

Αφορά ιδιωτικά φροντιστήρια - Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για εγγραφή σε μητρώο και μεταστέγαση

Ανακοίνωση για εγκεκριμένα Ιδιωτικά Φροντιστήρια/Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες εγκεκριμένων Ιδιωτικών Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.), για τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τα άρθρα 9.-(4) και 28.-(2) του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2018 και του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και για Άλλα Συναφή Θέματα (Τροποποιητικό) Νόμο του 2021, όλοι οι ιδιοκτήτες εγκεκριμένων Ι.Φ/Ι.Ε.Κ. που είναι καταχωρημένα στο ΜΗΤΡΩΟ Β και στον ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ, θα πρέπει να διευθετήσουν, μέχρι τις 25/07/2022, ενδεχόμενες εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε το Ι.Φ/Ι.Ε.Κ. τους να καταχωρισθεί στο ΜΗΤΡΩΟ Α. Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν άμεσα οι διατάξεις του άρθρου 26 της νομοθεσίας.

2. Σε περίπτωση ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ εγκεκριμένου Ι.Φ/Ι.Ε.Κ., ο ιδιοκτήτης οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα (προτού διενεργηθεί η μεταστέγαση) το ΥΠΠΑΝ και να αποστείλει όσα αναφέρονται πιο κάτω, για καταχώριση/εγγραφή του Ι.Φ/Ι.Ε.Κ. με τη νέα του διεύθυνση, στο ΜΗΤΡΩΟ Α εγκεκριμένων ιδιωτικών φροντιστηρίων:

- Το έντυπο ΥΠΠΑΝ/Ι.Φ.1 (μόνο το έντυπο, χωρίς τα πιστοποιητικά που αναφέρονται σε αυτό, εκτός αν ζητηθούν).

- Το έντυπο Στοιχεία Ιδιωτικού Φροντιστηρίου (Ι.Φ.)/ Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Ι.ΕΚ.), για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

- Το έντυπο ΥΠΠΑΝ/Ι.Φ.5

- Πιστοποιημένα αντίγραφα των πιο κάτω, που να αφορούν στη νέα διεύθυνση του Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.:

i. Πολεοδομικής άδειας (από Πολεοδομική αρχή).

ii. Άδειας οικοδομής (από Δήμο/Επαρχιακή Διοίκηση).

iii. Πιστοποιητικού έγκρισης ή αίτησης για έκδοση πιστοποιητικού έγκρισης προς την οικεία αρμόδια Aρχή (από Δήμο/Επαρχιακή Διοίκηση).

iv. Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

- Φωτογραφίες (αιθουσών διδασκαλίας, αποχωρητηρίων, χώρου υποδοχής, χώρου στάθμευσης, εξωτερικής πινακίδας) για τη νέα διεύθυνση του Ι.Φ/Ι.Ε.Κ.

- Δείγμα σφραγίδας και διπλότυπων αποδείξεων είσπραξης (μόνο εάν αναγράφεται σε αυτά η νέα διεύθυνση).

3. Σε περίπτωση ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ εγκεκριμένου Ι.Φ/Ι.Ε.Κ., ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στο ΥΠΠΑΝ, το έντυπο ΥΠΠΑΝ/Ι.Φ.3.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top