ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φουλάρουν» για Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ και περιμένουν τις κινήσεις ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Χριστοδουλίδη - «Ούτε μια ψήφος χαμένη»

«Φουλάρουν» για Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ και περιμένουν τις κινήσεις ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Χριστοδουλίδη - «Ούτε μια ψήφος χαμένη»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν στο κυβερνών κόμμα τις προετοιμασίες για τη μεγάλη εκλογική μάχη του 2023, με την προσοχή ασφαλώς να εστιάζεται στο οργανωτικό μέρος, ώστε να κατακτηθεί ο στόχος της επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης, που θα δώσει στον Πρόεδρο της παράταξης και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της στρατηγικής που χαράζουν στο κυβερνών κόμμα, με την προσδοκία και την πεποίθηση ότι στο τέλος η μεγάλη προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και οι συνεργάτες του εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι μέρα με τη μέρα το κλίμα αλλάζει και ότι με μεθοδική δουλειά, συνέπεια και αυτοπεποίθηση, η παράταξη θα δώσει τη μάχη με αξιώσεις και μπορεί να ανατρέψει την μέχρι τώρα δημοσκοπική εικόνα. Στην Πινδάρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις στο χώρο της αντιπολίτευσης και περιμένουν την κατάληξη των διεργασιών, στο χώρο του ΑΚΕΛ που αποτελεί ιστορικά τον μεγάλο πολιτικό τους αντίπαλο, αλλά και στην πλευρά του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος εξελίσσεται στον δυνητικό πολιτικό αντίπαλο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ορόσημο το συνέδριο

Μετά το Πάσχα το προεκλογικό σκηνικό θα αρχίζει να διαμορφώνεται με την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στο χώρο της αντιπολίτευσης. Ο ΔΗΣΥ θα κορυφώσει τη δουλειά στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξάγεται ενόψει του ιδεολογικού και πολιτικού Συνεδρίου που είναι ορισμένο το διήμερο 17-18 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα ορόσημο στον προεκλογικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο θα σηματοδοτήσει τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό για το μέλλον. Το υλικό του διαλόγου με τα μέλη και ευρύτερα με την κοινωνία, θα αξιοποιηθεί για τη διαμόρφωση του ιδεολογικού και πολιτικού αποτυπώματος του κόμματος, πάνω στο οποίο θα θεμελιωθεί και το προεκλογικό πρόγραμμα του προέδρου της παράταξης και υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Ούτε μια ψήφος χαμένη»

Το ναυάγιο στο διάλογο μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ έφερε ικανοποίηση στον ΔΗΣΥ αλλά την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί το ενδεχόμενο στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ και άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το σενάριο αυτό, σε περίπτωση που υλοποιηθεί, θα φέρει προσαρμογές στο στρατηγικό σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Αβέρωφ Νεοφύτου, σε πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Για τον Αβέρωφ Νεοφύτου το ιδανικότερο σενάριο θα είναι μια αναμέτρηση του δίπολου Αριστερά-Δεξιά, που δοκιμάστηκε και στο παρελθόν με το αποτέλεσμα να είναι έστω και οριακά υπέρ της Δεξιάς. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, αφού η αναμενόμενη εξαγγελία της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, όσο χαμηλά και εάν κινηθεί, θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για τον υποψήφιο της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, δεν έχει άλλες πολιτικές δεξαμενές από τις οποίες να αντλήσει ψήφους στον κρίσιμο πρώτο γύρο. Αντιλαμβανόμενη αυτά τα δεδομένα η ηγεσία του ΔΗΣΥ επενδύει τα μέγιστα στην οργανωτική δουλειά, με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης και περιορισμό των απωλειών. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για χάσιμο ούτε μιας ψήφου», ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους του ΔΗΣΥ, που μίλησε στο Τhemaonline, και τόνισε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα κερδίσει και αυτή την εκλογική μάχη όπως όλες που έδωσε από τότε που βρίσκεται στην προεδρία της παράταξης.

Γέφυρες με ΔΗΚΟ

Στον ΔΗΣΥ φροντίζουν να διατηρούν κανάλι επικοινωνίας με το ΔΗΚΟ, έχοντας την προσδοκία ότι υπό προϋποθέσεις οι δρόμοι των δύο κομμάτων μπορεί να συναντηθούν στη διαδικασία του δεύτερου γύρου, «που είναι νέες εκλογές» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συναγερμική πηγή στο Τhemaonline. Στον ΔΗΣΥ εκτιμούν ότι τα δεδομένα του δεύτερου γύρου μπορεί να ευνοούν τη συνεργασία των δύο κομμάτων, όπως έγινε ξανά στο παρελθόν. Απομένει όμως να οριστικοποιηθεί το σκηνικό με τις τελικές υποψηφιότητες ώστε να διαμορφωθεί και το πλάνο της προεκλογικής καμπάνιας.

Στον ΔΗΣΥ δεν θέλουν να σκέφτονται το χείριστο σενάριο, δηλαδή τον αποκλεισμό Αβέρωφ Νεοφύτου από το δεύτερο γύρο, που θα φέρει την παράταξη αντιμέτωπη με σοβαρά διλήμματα. Κρατούν την αισιοδοξία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με στόχο το μάξιμουμ, που δεν είναι άλλο από την επίτευξη της τρίτης διαδοχικής νίκης σε προεδρικές εκλογές, κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top