ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ψυχοθεραπευτής για Πούτιν: «Είναι αντικοινωνικός και με ψυχωτικά συμπτώματα»

Βρετανός ψυχοθεραπευτής για Πούτιν: «Είναι αντικοινωνικός και με ψυχωτικά συμπτώματα»

Ακούει φωνές και φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν - Η παρατεταμένη απομόνωσή του στο lockdown φέρεται να έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμα ψυχολογικά τραύματα στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τον Νοέλ ΜακΝτερμποντ.

Ο πολεμοχαρής Πούτιν εμφανίζει ψυχωτική συμπεριφορά και ακούει «φωνές μέσα στο κεφάλι του» μετά την παρατεταμένη απομόνωσή του κατά τη διάρκειά του lockdown της πανδημίας της νόσου Covid, ισχυρίζεται Βρετανός ειδικός, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου γίνεται όλο και πιο παρανοϊκός τους τελευταίους μήνες, αφού κατά τις συναντήσεις του με ηγέτες και αξιωματούχους, τους κρατάει σε απόσταση έξι μέτρων - σ' ένα ασυνήθιστα μεγάλο τραπέζι- και υπό τον φόβο ότι κάποιος από τον κύκλο του μπορεί να τον δηλητηριάσει.

Το γεγονός ότι ο Πούτιν απομονώθηκε από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid, μπορεί να του έχει προκαλέσει «μη αναστρέψιμα ψυχολογικά» τραύματα και μάλιστα να τον οδήγησε στην απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ο Βρετανός ψυχοθεραπευτής Νοέλ ΜακΝτερμποντ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Express», o Bρετανός επιστήμονας επισημαίνει ότι Ρώσος πρόεδρος φέρεται να αποφεύγει τη στενή επαφή με άλλα άτομα και συναντά μόνο όσους θεωρεί έμπιστους αφού πρώτα όμως μπουν, για προληπτικούς λόγους, σε καραντίνα σε ξενοδοχεία Covid για δύο εβδομάδες.

Eπιπλέον, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ορισμένοι επισκέπτες του που διαβαίνουν το κατώφλι του Κρεμλίνου, θα πρέπει πρώτα να περάσουν μέσα από μία ειδική σήραγγα όπου χρησιμοποιούνται ειδικά σπρέι ψεκασμού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παρατεταμένη περίοδος απομόνωσης ενός ατόμου - όπως συνέβη στην περίπτωση της καραντίνας εν μέσω πανδημίας- θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχική του υγεία, να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλό του ακόμα και να τον οδηγήσει στη λήψη δραστικών αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα, ο ψυχοθεραπευτής Νοέλ ΜακΝτέρμποντ λέει χαρακτηριστικά:

«Στην αρχή του lockdown, ο Πούτιν απομονώθηκε αλλά ακόμη και τώρα, εξακολουθεί να μένει μακριά από κόσμο. Η συμπεριφορά του είναι εντελώς αντικοινωνική και δείχνει κάποιον που είτε έχει διαταραχή προσωπικότητας, η οποία είναι μια πιθανότητα, ή ότι είναι εξαιρετικά φοβισμένος και παρανοϊκός.

«Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τιμωρείς κάποιον στη φυλακή είναι να τον βάζεις στην απομόνωση και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο επιζήμια για την υγεία τους είναι η απομόνωση. Μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ψυχολογική βλάβη. Αν ο Πούτιν έχει αυτοαπομονωθεί, με τον τρόπο που φαίνεται να το έχει κάνει, θα βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη ψυχολογική κατάσταση ή μπορεί να πάσχει από ψυχωτική διαταραχή».

Ο Βρετανός ψυχοθεραπευτής τονίζει πάντως ότι «Υπάρχουν όλο και περισσότερες αναφορές ότι ο Πούτιν εκδηλώνει αυτές τις συμπεριφορές».
Ο ίδιος εξηγεί ότι τα σημάδια που εμφανίζει ο Ρώσος πρόεδρος και παραπέμπουν σε ψύχωση, σχετίζονται με την έλλειψη κοινωνικής επαφής».
«Οι φωνές που ακούει στο κεφάλι του, πιθανότατα να νομίζει ότι είναι αληθινές», προσθέτει ο Νοέλ ΜακΝτέρμποντ.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top